Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Tank is niet meer te stoppen
Nieuws

De Tank is niet meer te stoppen

Stenn Goetstouwers Brasschaat Johan Tack
Goetstouwers wint in Brasschaat (foto: Johan Tack)

Een week na zijn zege in Brugge zorgde Stenn Goetstouwers voor een indrukwekkende dubbel door ook de Sportoase halve triatlon van Brasschaat te winnen. De Tank van het 185-Sportoase-Vaillant team haalde het van het onweer, van parcoursvergissingen en van Alexis Krug. Bij de vrouwen stond er geen maat op Joke Coysman.

Met drie kwartier vertraging, door een stevig onweer en door een paar schuilende seingevers, begonnen de triatleten aan 1,9 km zwemmen in de E10 plas. Francoise Theate was de snelste bij de dames, met 40 seconden voor op Joke Coysman. Maar die nam al snel het commando over en liep steeds verder uit op de verrassende Atriac-atlete Helga Sibick en Karen Steurs. Ook in het lopen werd Joke niet meer bedreigd en ze pakte een verdiende overwinning in het Park van Brasschaat. Sibick, nog maar in haar tweede jaar triatlon, hield de tweede plaats vast en Karen Steurs pakte de derde plaats.

Joke Coysman Brasschaat Johan Tack
Walkover van Joke Coysman (foto: Johan Tack)

Bij de mannen kwamen Goetstouwers en Alexis Krug samen als leiders uit het water, met meteen anderhalve minuut op achtervolgers David De Grooff, Lander Dircken en Bert Jammaer. Niels Vandenbroele zat er ook nog bij, maar hij werd even staande gehouden omdat hij de weg naar de wisselzone afsneed en verloor voeling met de drie. Achter hen kregen we een grote groep waar heel wat frustratie ontstond door het vele gestayer… Kevin Van Oevelen gebruikte die frustratie in zijn voordeel door er voldoende energie uit te putten om naar een knappe 7de plaats te lopen.

In de uitslag dook Bert Verbeke nog voor hem op. Hij was de beste van de veteranenreeks, alleen jammer dat hij niet samen met de andere toppers kon starten, maar 7 minuten later het water moest induiken. Hannes Vandermoere zat ook in die groep maar schoof door een bijzonder snelle halve marathon nog op naar plaats vijf.

Lander Dircken stortte in de tweede helft van de 21 km lopen in mekaar maar sleepte op karakter nog een achtste plaats uit de brand. Vooraan nam Bert Jammaer de strijd om het podium in handen door eerst David De Grooff voorbij te stormen en dan op een paar tientallen meter na te sneuvelen in een spannende strijd met Alexis Krug. Die was blijkbaar ten val gekomen in het fietsonderdeel waardoor Goetstouwers zijn voorsprong kon uitbouwen. Maar Stenn deelde zijn wedstrijd perfect in, kreeg het nog even moeilijk in de laatste twee loopronden, maar de Tank bewees dat hij op dit moment dé atleet van 2016 is.

Brasschaat 2016