Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen kleuren alle disciplines in Ch’Triman
Duathlon

Belgen kleuren alle disciplines in Ch’Triman

Hans VAn den Buverie Chtriman 2016

De Ch’Triman in Gravelines bood dit weekend verschillende keuzes aan de duursporters. Voor de run-bike-run liefhebbers was er de 111 duatlon, met Robin ‘Bientje’ Schuermans in een hoofdrol. Op de halve triatlon zorgden Inge Roelandt en Arne Devliegher voor topprestaties en op de volledige triatlon zette Hans van den Buverie zijn beste prestatie van zijn hele carrière neer.

Hans kwam als dertiende uit het water, rukte al snel op in het fietsen en kwam na 35 km aan de leiding, nadat hij onder andere zijn broer Tom, vorig jaar nog winnaar in Gravelines, passeerde. Na één ronde fietsen had de 12BO4-atleet al ruim een kwartier voorsprong. Hans startte met vertrouwen én met een vernieuwd voedingsplan aan de marathon en dat hielp hem om een constant goed tempo aan te houden. “In mijn vorige irondistance triatlons had ik steeds een vrij groot verval in het 2de deel van de marathon.

Hans Van den Buverie Chtriman lopen

Ik had nu echter mijn voedingsstrategie wat aangepast en rekening houdende met feit dat het nu 13 à 14 graden was met regen (ipv 40° en blakende zon in Frankfurt in Hawaii) mikte ik toch op een tijd rond de 3u15-3u20. Ik had sowieso een ruime voorsprong van ongeveer 35’ na het fietsen, maar 100% gerust was ik toch niet. Als je kraakt tijdens het lopen, dan kan het heel snel bergaf gaan. Het lopen bestond uit 4 rondes van iets meer dan 10km, en ik begon aan een tempo van 4’30”/km. Het gevoel blijft eigenlijk continu vrij goed, mijn nieuwe voedingsstrategie werkt voortreffelijk en na 2 ronden heb ik nog altijd niks van mijn voorsprong ingeboet, integendeel ik loop zelfs een paar minuutjes uit. Dan weet je dat je zoiets niet meer uit handen mag geven.

Ik blijf het tempo vasthouden tot km 34-35 maar vanaf dan begint het temp toch wat te stokken. Na net geen 3u06 (41 km) kom ik als winnaar over de meet in een totaaltijd van 9u06’02”… . ZAAALIG!!!
Een dik PR dus en met de wetenschap dat een sub9 mogelijk was zonder die 7 extra fietskilometers. Julien Boulain kwam pas 46’ later als 2de over de streep! Wetende dat die atleet vorig jaar 85ste was in Hawaii, dan heb ik mezelf hier echt wel overtroffen,” aldus Van den Buverie. Zijn broer werd uiteindelijk 55ste.

Arne Devliegher Chtriman

Op de halve triatlon stond er geen maat op topper Antoine Perché. Hij liep ruim vijf minuten uit op Arne Devliegher. Die had nog een goede halve marathon in de benen maar kon de Fransman niet meer bedreigen voor de zege. Het werd in 4u16’05 een hele mooie tweede plaats voor Arne. Met Raphael Amato op vier en Bram Laevens op vijf plaatsten zich nog twee Belgen mee voorin. De Ch’Triman was dus niet voor niks Wedstrijd In De Kijker op 3athlon.be. Cosie Goudesone werd 12de en Henk Omey was best tevreden met zijn 15de plaats.

Inge Roelandt

Het feestje was helemaal compleet met de overwinning van Inge Roelandt bij de dames op de halve afstand. Al was ze zich daar niet meteen van bewust. “Na eerst wat verwarring over de uitslag, bleek nadien dan toch dat ik gewonnen had. En dit in toch wel zware wind- en regencondities tijdens het fietsen. Samen met de zege van Hans Van den Buverie en de prestaties van de overige 7 12BO4-atleten hebben we er een leuke dag van gemaakt,” aldus Inge.

En dan was er nog Bientje op de 111 duatlon. Een nieuw ‘Bientjesavontuur’ is in de maak (lees ondertussen zijn voorbeschouwing op de Ch’Triman hier) maar ondertussen kunnen we wel al meegeven dat het voor Robin Schuermans een zeer verrassende tweede plaats werd. “Na 10.5km lopen, 90km fietsen en voor de lol nogmaals 10.5km sterven, zonder te beseffen als 2e over de meet getjaffeld. Een ademverslindend, alomvattend, niet gecensureerd Bientjesavontuur is in de maak.” Stephane De Paula haalde het in 3u50’39. Robin werd in 3u53’04 tweede.

Uitslagen