Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn steekt tandje bij in Sankt-Wendel
Duathlon

Seppe Odeyn steekt tandje bij in Sankt-Wendel

St.Wendel 26-06-2016Powerman- Elite- Damen und Herren auf einem PodestVon links die zweiten Susanne Svendsen aus DK und Gael Le Bellec aus FR, die ersten Seppe Odeyn aus Belg. und Julia Viellehner aus Ddritte Felix Köhler aus CH und Miriam Van Reijen aus NED.

Seppe Odeyn heeft in Sankt-Wendel zijn tweede Powerman zege van het seizoen behaald. Bovendien gaf de ‘Flandrien’ een stevig visitekaartje af voor het WK Powerman in Zofingen in September. Sankt-Wendel komt qua afstanden namelijk als enige in de buurt van de Zwitserse duatlon-hoogmis. Met Jerome Philippe, Diego Van Looy en Simon Van Roy had België nog een paar toppers aan de start.

Ondanks de korte termijn na zijn eerste volledige triatlon, bleek Seppe goed hersteld te zijn van de Ironman Nice. Hij rekende in Sankt-Wendel opnieuw af met Gaël Le Bellec, de (voorlopig nog) regerende wereldkampioen. Vooral in de afsluitende 20 km lopen was de Flandrien te sterk, al beet hij letterlijk even zijn tanden stuk op het parcours. Diego Van Looy werd vijfde en Simon “Sikke” Van Roy pakte de dertiende plaats. Jerome Philippe begon sterk in het eerste looponderdeel van 10 km maar viel uit in de 120 km fietsen.

Bij de vrouwen maakte Julia Viellehner indruk door als enige onder de 6 uur te blijven en de tegenstand, met Susanne Svendsen op 2 en de Nederlandse Miriam Van Reijen op 3, op minuten te zetten. ETZ-atlete Deborah Ghyselen werd achtste.

Uitslagen