Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Achtste keer Klagenfurt voor bink Marino
Foto: Twitter.com / https://twitter.com/binkmarino?lang=nl
Nieuws

Achtste keer Klagenfurt voor bink Marino

Foto: Twitter.com / https://twitter.com/binkmarino?lang=nl
Foto: Twitter.com / binkmarino

Waar we van het weer in België niet echt vrolijk worden, was het dit weekend in Klagenfurt veel beter vertoeven. Onder een lichtbewolkte hemel en met een licht briesje werd deze ochtend het startschot van de Ironman Austria gegeven. Onder de deelnemers ook zevenvoudig winnaar Marino Vanhoenacker, die de Wörthersee als zijn living beschouwd.

Na 52 minuten kwamen de eerste zwemmers uit het water, onder leiding van Thiago Vinhal (BRA). In deze groep had ook Marino goed postgevat, samen met Viktor Zyemtsev (UKR), Alessandro Degasperi (ITA) en Antony Costes (FRA) die een razendsnelle wissel afwerkte. De eerste achtervolgende groep volgde op 3 minuten, kort gevolgd door een groepje met onder meer Bart Aernouts en Michael Weiss (AUT), vorig jaar nog tweede in Klagenfurt na Marino.

Tijdens het fietsen nam de winnaar van vorig jaar al snel het commando over, met in zijn wiel de Oostenrijker Paul Reitmayr (AUT) en Antony Costes. Na 23km volgde op een dikke twee minuten volgde een klein groepje waar onder meer Viktor Zyemtsev en Alessandro Degasperi in zaten, sterke lopers die de schade op Marino lange tijd konden beperken. Michael Weiss bleef intussen alles op alles zetten om het gat met Marino toe te rijden, na zijn achterstand in T1.

Na 65km verscheen ook Bart Aernouts in de top-10. Op 10 minuten van de leider maakte hij plaats na plaats goed na een 17e zwemtijd. Michael Weiss en David Plese (SLO) wisten in de achtergrond intussen weg te rijden van de achtervolgende groep.

Voor Marino was het ritje met zijn kompanen genoeg geweest na 150km. Met een stevige versnelling kon hij een kloof staan op Paul Reitmayr en Antony Costes, die ‘bink’ alleen maar kleiner en kleiner zouden zien worden. Na 5u15 wedstrijd parkeerde hij dan ook als eerste zijn racemachine in T2, 4 minuten voor zijn achtervolgers. Intussen was Bart Aernouts verder opgeschoven naar een 7e plaats, op 11 minuten. Hij kwam uiteindelijk samen met lopers Viktor Zyemtsev en Alessandro Degasperi op een 6e plaats aan in de wisselzone.

Het waren ook deze twee atleten die tijdens de afsluitende marathon nog naar een respectievelijke zilveren en bronzen medaille konden lopen, maar onze landgenoot kon vooraan goed standhouden. Door zijn sterke fietsproef konden ze Marino nooit meer bedreigen. Bart Aernouts pikte de eerste helft goed aan, maar moest uiteindelijk de Oostenrijker Michael Weiss nog voor zich dulden op een vierde plaats.

Met zijn achtste overwinning in Klagenfurt zet Marino zich in de records naast Ronnie Schildknecht, die in Zwitserland ook acht keer als eerste over de meet kon komen.

Bij de vrouwen stond er geen maat op de Australische Miranda Carfrae, die als derde uit het water kwam maar in een nieuw parcoursrecord alle tegenstand overklaste. Michaela Herlbauer (AUT) en Elisabeth Gruber (AUT) vervolledigend het podium.

Tussen de age-groupers wist Sam Gyde de vierde plaats te pakken, goed voor winst bij de H40. Feest was het ook voor de Veldeman’s, met Toon als tweede in de H30-34, Stefaan derde in de H35-39 en Stijn vijfde in diezelfde H35-39. Cai Lesaffer kon de 5e plek bij de D50-54 veroveren.