Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aanvalslust van Petralia wordt beloond
Duathlon

Aanvalslust van Petralia wordt beloond

duatlon Kortrijk
Start van de duatlon van Kortrijk (foto: Cynthia Lelie)

De duatlon van Kortrijk werd zaterdagavond een prooi voor de aanvallers. Op een pittig parcours hadden de atleten er niet zo veel aan dat het een stayerwedstrijd was. Er moest langs de Lange Munte 6 km gelopen worden, 30 km gefietst en dan nog eens 3 km gelopen. Ilse Geldhof maakte er, net zoals haar ploeggenote Joke Coysman eerder op de dag, een ware demonstratie van. Bij de mannen was er een pak meer spanning.

In de tweede loopronde werd vooraan het kaf van het koren gescheiden en met Angelo Vandecasteele, Victor Steelandt en Jan Petralia kregen we een kopgroepje van drie in de aanvangsfase van het fietsen. Jakke Petrol ging in de tweede ronde in de aanval. Vandecasteele moest lossen, maar Steelandt bleef eerst op 25″ hangen om in de derde ronde toch een minuut prijs te geven. En dus kregen we een tweestrijd tussen de Belg en de Fransman. Petralia haalde het en pakte een verdiende overwinning. Steelandt werd tweede. En in de strijd om de derde plaats toonde Vandecasteele zich de sterkste voor Jan Vervaet en Sylvain Vanyper.

Bij de dames ging Ilse Geldhof er meteen hard tegenaan in de eerste run. Kim Nulens volgde op 1′ en Camille Steelandt op 1’45. In de 30 km fietsen liep Geldhof steeds verder uit. Ook Nulens had een comfortabele voorsprong. Zij werden dan ook vlot 1 en 2. Voor de derde plaats werd het nog spannend toen Soetkin Vertenten en de thuisatlete Ine Defeyter terugkwamen in de slotronde. In het looponderdeel bleef Defeyter nog lang aandringen maar ze kon niet verhinderen dat Camille Steelandt opnieuw voor een clean sweep voor ETZ zorgde.

Uitslagen