Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sven Van Luyck beste klimmer in Geraardsbergen
Nieuws

Sven Van Luyck beste klimmer in Geraardsbergen

Finish Sven Van Luyck
De finish van Sven Van Luyck (foto: Mario Vanacker)

De langeafstandstriatlon van Geraardsbergen (1 km zwemmen, 90 km fietsen en 10 km lopen) loste alle verwachtingen in. Met 90 km fietsen op een stevig, heuvelachtig parcours, inclusief twee passages op de Muur, kregen de deelnemers geen gemakkelijke opdracht. Sven Van Luyck toonde zich uiteindelijk de sterkste. Hij was ook degene die de snelste beklimming van de Muur noteerde in 2’06 en won zijn gewicht in Kwaremont bier.

Sven Van Luyck kwam rond de 16de positie uit het water. “Ik had niet echt een goed richtpunt, maar verloor ook niet te veel tijd,” vertelde Sven. “En tot mijn verbazing reed ik de top-10 al binnen op het einde van de eerste klim. Daarna kon ik verder uitlopen. Dit was een parcours op mijn lijf geschreven. En het geeft me veel vertrouwen richting Alpe d’Huez, waar ik nog wat goed te maken heb,” aldus de 3MD-atleet.

De Nederlander Rik Linsen en Simon Van Langenhoven kwamen als eerste uit het water, maar Sven Van Luyck had de twee al te pakken in de eerste ronde van 30 km. Bij de eerste twee beklimmingen van de Muur volgde Tijs Billemon nog redelijk vlot in het spoor van Van Luyck, maar in de slotronde reed Sven overtuigend weg van de tegenstand. Van Luyck won de allereerste triatlon van Geraardsbergen met ruime voorsprong op Laurent Nobels en Tijs Billemon. Ruben De Gendt werd vierde voor een sterke Niels Horsten. Simon Van Langenhove finishte uiteindelijk als zesde en Hidde Bekhuis werd nog eerste Nederlander op de zevende plaats.

ger_21
Lucie Van Genugten op de Muur (foto: Mario Vanacker)

Bij de vrouwen kregen we in het fietsen een ware battle tussen de Belgische Ines Van Troyen en de Nederlandse Lucie Van Genugten. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe in de drie ronden fietsen. Het steekspel op de Muur leverde niet meer dan een paar seconden winst op en dus kwamen beide dames samen toe in de wissel. In de eerste loopronde klampte Van Troyen, net uit haar dubbele examens geneeskunde en tandheelkunde gekomen, nog even aan maar Van Genugten bleek te sterk. Eén keer de kloof gemaakt, kon Lucie vlot uitlopen naar een spetterende zege. De derde plaats ging naar de Nijmeegse Rosalien Van Elp.

Uitslagen