Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nick Thijs in het rood gegaan in Brecht
Nieuws

Nick Thijs in het rood gegaan in Brecht

Brecht zwemstart 2016
Zwemstart in Brecht (foto: Paul Van Riel)

De BIRatlon in Brecht staat voor “Bracht In’t Rood”… En winnaar Nick Thijs moest effectief in het rood gaan om de overwinning te pakken. Vooral in het lopen wist de jonge Trinity-atleet te overtuigen nadat hij de sterke fietsers één voor één achter zich liet. Bij de vrouwen liet Elke Naets een jonge garde achter zich.

Nick Thijs pakte in Brecht de overwinning na een spannende eindstrijd met Job Teblick in de 5 km lopen. Aan de streep was het verschil slechts 13 seconden. Teblick zagen we vorig jaar voor het eerst in triatlons opduiken en de laatste weken zet hij mooie resultaten neer, onder andere op het BK sprint in Gullegem. Ook Nick Thijs is aan een sterk seizoen bezig. Hij pakte al zijn tweede overwinning van het jaar. Tom Verelst werd derde voor Frederik Swannet en Jan De Henau, die een dag later in trio de Muur op de fiets zou bedwingen…

Bij de vrouwen was Elke Naets de snelste. Zij had een comfortabele voorsprong op Eline Desaunois en Maartje Emsens. Lotte De Vet werd vierde, voor Ils Aernouts.