Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Holten goede leerschool voor juniores
Nieuws

Holten goede leerschool voor juniores

 Tuur Lemmens Holten
Het eerste weekend van juli staat op de Europese triatlonkalender traditioneel gekend als het triatlonweekend van Holten. Met 2 volledige wedstrijddagen waarvan 4 ETU races op zaterdag trekt dit steeds het hele centrum naar buiten. Aan de start in totaal 22 Belgische atleten die zich nog eens op internationaal niveau konden laten zien. Hanne De Vet en Tuur Lemmens zetten de beste resultaten neer van de grote Belgische delegatie bij de juniores.
Bij de Junioren dames stonden 4 atleten aan de start. Hanne De Vet kon goed vooraan mee uit het water komen, op zo’n 10 sec gevolgd door Kiara Lenaertz. Lone Meertens en Joni Meere volgden op meer dan een minuut en zouden de hele wedstrijd moeten achtervolgen. Door de hevige regen vlak na de start beloofde ook het fietsparcours een spektakel te worden. Hanne kon zich steeds goed vooraan positioneren op het technische parcours en kwam mee vooraan de 2de wisselzone in.
Voor Kiara verliep het fietsonderdeel net iets minder goed, zij bevond zich in een kleiner groepje maar kon niet inpikken bij de sterk opkomende Quinty Schoens, die op 50″ uit het water was gekomen en helemaal naar de kop van de wedstrijd reed. Lone en Joni zaten beiden in een klein groepje op ruime achterstand en zagen deze tijdens het fietsen verder oplopen tot enkele minuten.  In de afsluitende run kon Hanne initieel vlot meegaan met het groepje dat liep voor plek 5.  Ze finishte uiteindelijk als 15de. Kiara kon nog een sterk loopnummer zetten en finishte nog net binnen de top 20. Lone werd 26ste, Joni 37ste. Verder werd de race gedomineerd door de Britse dames. De winst ging naar Olivia Mathias voor Bronwen Owen en Sian Rainsley.
Bij de heren stond er een zeer sterk deelnemersveld aan de start met onder andere de zilveren medaillewinnaar van het EK Junioren en de Canadees Oliver Blecher die de voorbije weken in Europa verbleef om een hele wedstrijdperiode af te werken. Bij de Belgen was het vooral uitkijken naar Arnaud Mengal en de sterke zwemmers Tuur Lemmens en Stan Vandendriessche. Voor Elias Biesemans en Antoon Houben was deze race dan weer hun internationale juniorendebuut.
Tuur kon na het zwemnummer als 2de het water verlaten en ook Stan kwam goed mee vooraan uit het water. Verderop gevolgd door een sterk zwemnummer van Elias die zich zo mee vooraan kon gaan positioneren. Yorben volgde iets verderop in de 2de groep, de andere Belgen moesten toen al achtervolgen. Vooraan ging het tempo stevig de hoogte in waardoor Stan zich net niet comfortabel in de eerste groep kon positioneren en terugviel tot in de groep van Yorben en Arnaud. Deze laatste viel echter letterlijk weg uit deze groep maar kon wel opnieuw inpikken en zijn race verderzetten.
In de laatste fietsronde werd er vooraan stevig gedemarreerd en kon zich een groepje met de favorieten afscheiden. Het groepje van Tuur kon beginnen lopen op 15 seconden, de rest volgde al op meer dan 1 minuut. In de afsluitende run vocht Tuur voor elke plek en werd hij 23ste, kort gevolgd door Arnaud plaats 25 en Yorben op plek 27. Verderop werd Elias 41ste in zijn debuutrace meteen gevolgd door Stan en Remco. Achteraan het pak werd Guust Vandenbussche 53ste, Antoon Houben 56ste en Mathieu Bouckaert 62ste