Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Luxem weer top in Frankrijk
Multisports

Luxem weer top in Frankrijk

Yeray Luxem Xterra France

De Xterra van Xonrupt was tot dit seizoen zowat de thuiswedstrijd van Yeray Luxem. Dit jaar had hij met de Xterra in Namen een wedstrijd nog dichter bij huis, maar de Xterra Belgium werd een ontgoocheling. Eentje die hij meer dan rechtzette dit weekend in één van zijn favoriete wedstrijden. Want achter de ongenaakbare Ruben Ruzafa pakte Yeray een hardbevochten tweede plaats. En hij klopte Xterra Belgium winnaar Kris Coddens.

“Ik had tegenslag op de Xterra France,” vertelde Kris. “Toen ik met Yeray Luxem voor de derde plaats reed, ben ik met nog 5 km te gaan lek gereden. Ik ben gestopt om te repareren, maar toen brak ook het ventiel van m’n binnenband. De rest dus uitgelopen/gereden op de velg en dan toch ook maar de run uitgelopen om 13de te eindigen. Prachtprestatie van een heel sterke Yeray die 2de werd na Ruben Ruzafa en voor Bradley Weiss.”

Luxem had een goed zwemnummer en nestelde zich stevig in de top-5 bij het mountainbiken. Coddens zat dus in zijn buurt in een strijd om de derde plaats maar viel weg met zijn lekke band. Yeray had ook nog een sterk loopnummer in de benen en pikte de tweede plaats in voor Bradley Weiss. Aan winnaar Ruben Ruzafa was alweer niks te doen.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van Kris Coddens.

Bij de age groupers pakte Anne-Sophe Marechal een tweede plaats. Ook Claire Avril pakte zilver in haar categorie. Nicolas Corentin klopte bij de M30 Julien Piron voor de derde plaats.