Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Langs de toeristen naar het podium
Nieuws

Langs de toeristen naar het podium

Sven Vandenbroucke run Castellane

Wat heeft Sven Vandenbroucke gemeen met onze olympische triatleten? Ook hij mocht deze week op een triatlonparcours over het strand passeren tussen zonnebadende toeristen, net zoals onze olympiërs dat in Copacabana zullen ervaren. Sven bleef iets dichter bij huis. Hij trok naar het Franse Castellane, zette er een goeie wedstrijd neer en schreef een mooi verslag over zijn belevenissen tussen de wereldtoppers.

“We stonden in Castellane aan de start met ongeveer 150 atleten, waaronder enkele atleten uit de WTS (World Triatlon Series) zoals Aurelien Lebrun en de sterke Russen Ivan en Denis Vassiliev, een aantal Ieren, wat Britten, een hoop Fransen en 2 Belgjes (Frederik Brouck & mezelf).

Castellane start

Om 13u45 werden we te water gelaten voor 1600m ploeteren in het Lac du Castillon. De eerste 300 meter waren enorm hectisch met het bijhorende trekken en stampen. Na de eerste ronde lag ik in ongeveer 20e positie. Op het eind wat verval gehad en uiteindelijk als 23e op de fiets gesprongen.

Als volgende stond er 45 km fietsen op het menu, met bijna 900 hoogtemeters. Als lichtgewichtje kon ik telkens opschuiven tijdens de klimmetjes. Maar ik verloor opnieuw plaatsen op de vlakkere stukken. Uiteindelijk heb ik dan toch maar 2 plaatsen verloren en zo ben ik als 24e kunnen beginnen lopen.

Sven Vandenbroucke Castellane

Het lopen bestond uit 3 rondjes waarin we in totaal 6 keer over een stevige helling moesten. De eerste 5 km verliepen erg moeizaam door maagproblemen. Op het einde van de tweede ronde kwam ik eindelijk in mijn tempo en slaagde ik er toch nog in om opnieuw wat op te schuiven, en uiteindelijk als 22e, na 2u37 over de finish te komen. Zonder maagproblemen zat een top-20 er zeker in… Uiteindelijk mocht ik ook nog op het podium als eerste junior (samen met een Ierse die eerste werd bij de dames junioren).

Ik ben blij met de zwem- en fietstijd, een beetje teleurgesteld in het lopen maar toch best tevreden in dit deelnemersveld en op zo’n parcours.”

Proficiat Sven met je prestatie en aan de foto’s te zien, leek het ons alvast een zeer interessante wedstrijd. Wie weet kom je er volgend jaar meer Belgen tegen 🙂

Castelane 2016