Net geen podium op Grand Prix in Gray
Duathlon

In Gray kwamen donderdag heel wat Belgen aan de start van de Grand Prix duathlon. Vaak gebeurt het niet dat een duatlon op een doordeweekse dag gepland staat, maar de datum van 14 juli verklaart veel. Op deze “quatorze juillet” vieren de Fransen hun nationale feestdag. In Gray was dat het ideale moment voor de 4de manche van het Franse Grand Prix duatlon circuit. Jan Petralia en Angelo Vandecasteele behoorden tot de uitblinkers, maar deze keer nam Angelo revanche voor Kortrijk.

De Atriac-atleet, in Frankrijk in loondienst van Gonfreville, sneuvelde op luttele seconden van het podium in een superspannende wedstrijd. In de eerste run kwam er namelijk een erg grote kopgroep tot stand. Petralia probeerde in het fietsen het verschil te maken, maar hij nam 16 atleten mee in zijn zog. De laatste run moest voor de beslissing zorgen. En daarin lag het tempo erg hoog. Wereldtopper Benoit Nicolas haalde het in 54’12 met vijf seconden voorsprong op Theo Pean. Vervolgens stortten ze zich met vier bijna gelijktijdig over de finish. De jump van Maxime Bargettot was net iets beter gepland dan die van Vandecasteele. De Fransman pakte de derde plaats. Angelo werd vierde en verzekerde daarmee de dagwinst van Gonfreville die vier atleten in de top vijf posteerden.

Voor Les Tritons Meldois werd het geen superdag. Jakke Petrol pakte de 12de plaats en was daarmee de beste van de Tritons. De andere 2 Belgen van Meldois waren Glen Laurens en Francois Humblet, die de kopgroep in de eerste run op een twintigtal seconden na misten. Ze konden echter niet meer terugkeren en moesten blij zijn met een 30ste plaats voor Glen en een 39ste voor Francois.

Gray 2016 M

Bij de vrouwen was er een straffe prestatie van Ilse Geldhof. Zij werd knap zesde in een wedstrijd die door wereldtopper Georgina Schwiening werd gewonnen. Kim Nulens pakte de 18de plaats. Zo zorgden de twee Belgische dames voor een 5de plaats in de teamranking voor Les Tritons Meldois.