Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel weer stap dichterbij wereldtop in Hamburg
Nieuws

Van Riel weer stap dichterbij wereldtop in Hamburg

Van Riel Mola Hamburg

Op goed een maand van de olympische triatlon in Rio heeft Marten Van Riel zaterdagavond nog eens laten zien dat de verhoopte top-8 op de OS zeker tot de mogelijkheden behoort. In de World Triathlon Series van Hamburg, na de Grand Final de grootste wedstrijd van het wereldbekercircuit, zette hij het beste Belgische resultaat ooit neer. Zijn 7de plaats in de race werd nog een 6de na de diskwalificatie van Murray. Daardoor mag Marten vol vertrouwen aan de laatste voorbereidingen voor Rio beginnen. En er zat zelfs meer in…

Marten had een perfect zwemnummer, net zoals Christophe De Keyser. Zij aan zij kwamen de twee Belgen op het droge tussen een mensenmassa. Ondanks het slechte weer daagden er alweer duizenden supporters op in Duitsland. De regen maakte het fietsen verraderlijk moeilijk maar Marten nestelde zich constant attent voorin en probeerde tot twee keer toe in de aanval te gaan. Helaas was CDK één van de slachtoffers van de tempoversnellingen. Christophe moest vooraan lossen, kwam in de tweede groep terecht en zou nog naar een 53ste plaats lopen.

Vooraan wisselden 25 mannen samen. Mario Mola en de heroptredende Richard Murray gingen er meteen vandoor. Marten haakte zijn wagonnetje aan bij een groepje van zes die voor de derde podiumplaats streden. Door een 10 seconden penalty voor Murray greep Mola redelijk makkelijk de overwinning. Murray werd alsnog tweede, net zoals zijn vriendin Rachel Klamer eerder bij de dames deed. Maar dan volgde de ontgoocheling voor de Zuid-Afrikaan. Hij werd gediskwalificeerd voor “unsportsmanlike misconduct” of onfair gedrag… De Spanjaard Alarza leek nog naar de derde plaats te spurten, maar de Australiër Jacob Birthwistle werd alsnog als derde geklasseerd. Beiden schuiven een plaats op. Birthwistle is dus tweede, Alarza derde. Marten Van Riel liep de ziel uit zijn lijf en pakt een schitterende zesde plaats, twee plaatsen beter dan zijn vorige bestprestatie in de WTS.

Eerder was Katrien Verstuyft 26ste geworden. Zij zat in een grote achtervolgende groep achter de 7 leidsters. Alleen Katie Zaferes en Rachel Klamer, twee trainingsmaatjes van Van Riel uit de groep van Joel Filliol, bleven uit de klauwen van de oprukkende Gwen Jorgensen. Zaferes toonde zich in de slotfase de snelste, maar Klamer deed de Nederlanders dromen van medaillekansen in Rio met een schitterende tweede plaats. Wereldkampioene Jorgensen werd derde.

Hamburg WTS 2016