Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch zilver in UK, wereldrecord in Roth
Nieuws

Belgisch zilver in UK, wereldrecord in Roth

Tine Deckers IM UK

De liefhebbers van de lange afstand keken dit weekend uit naar twee Europese topwedstrijden. In Duitsland was er de Challenge Roth, die gedomineerd werd door twee wereldtoppers: Daniela Ryf en vooral Jan Frodeno. Die zette in Roth een indrukwekkend wereldrecord neer op de volledige triatlon. Met 7u35 komt de magische grens van 7u30 alweer een stuk dichterbij. In Bolton was er Ironman UK waar Tine Deckers een stevig gevecht neerzette tegenover de titelverdedigster.

“Mission accomplished,” reageerde Tine na een knappe tweede plaats. “Ik ben zeer tevreden met mijn tweede plaats die me zo goed als zeker aan de kwalificatie voor het WK in Hawaii helpt. Het was een loodzware maar ook heel mooie wedstrijd, maar Lucy Gossage was vandaag te sterk,” aldus Tine. Tot 120 km in het fietsen bleven Gossage, vorig jaar winnares in de UK, en Tine samen, maar dan moest de Leuvense passen na een tempoversnelling van de thuisatlete. Die liep vier minuten uit en vergrootte haar voorsprong in de marathon. Gossage won in 9u26’05. Tine werd in 9u45’21 knap tweede en mag nu zeer waarschijnlijk haar vliegticket voor Kona gaan reserveren. Bij de mannen won de Est Kirill Kotsegarov, bij ons bekend van het XCD-team. Teammanager Olivier Cardoen pakte overigens de overwinning in zijn age group categorie in 9u51’15.

Frodeno Roth 2016

In Roth hadden Frodeno en Ryf aangekondigd om voor het wereldrecord te gaan. Te midden een enorme mensenmassa en onder ideale omstandigheden maakten de Ironman wereldkampioenen van 2015 er een schitterend kijkstuk van. Frodo kende geen genade en reed en liep de rest op minuten achterstand. Met 7u35’39 zette hij een nieuwe wereldbesttijd neer die wel eens een tijdje op de tabellen zou kunnen blijven staan. Tot halfweg de marathon zat ook Daniela Ryf op schema om het record van Chrissie Wellington te breken maar nadien moest de Zwitserse gas terugnemen. Met 8u22’04 zette ze wel een nieuw persoonlijk record neer. Frodeno haalde het voor Joe Skipper en Nils Frommhold.