Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende namen in Aarschot
Nieuws

Verrassende namen in Aarschot

Elise Scheerens Karolien Weuts Magali Buytaert Aarschot

Met uitzondering van medefavoriet Hannes Cool kregen we in de Hageland Powertriatlon best wel wat verrassende namen op het podium. De enige wedstrijd in België over de 1/3de afstand kreeg een spannend verloop waarin de hardfietsers zich lieten gelden op het pittige fietsparcours van het Hageland. Dat uiteindelijk Elise Scheerens de overwinning pakte bij de vrouwen was zowat de grootste verrassing van de dag. Maar ook Hannes Cool was verrast door de DNF’s van sterke zwemmers Alexis Krug en Willem Brems.

Hannes Cool moest na het zwemmen in achtervolging op Alexis Krug en Willem Brems. De twee SMO-Specialized atleten vielen echter uit waardoor de weg openlag voor Cool. De EFC-ITC atleet domineerde het looponderdeel en haalde het voor het jonge talent en ploeggenoot Sybren Baelde. Na een prima prestatie in Oudenaarde vorige week verzilverde Gunter Bernar zijn goede conditie met een schitterende derde plaats.

Cool Baelde Bernar Aarschot

Bij de vrouwen was Karolien Weuts de gedoodverfde favoriete maar zij moest de duimen leggen tegen Elise Scheerens. Die zagen we dit jaar nog niet veel in actie komen en misschien was het net die frisheid die haar aan haar grootste overwinning ooit hielp na een sterke loopproef. Magali Buytaert knokte zich naar de derde plaats.

Dries Matthys haalde het op de sprintafstand in de Hageland Plastriatlon voor Jarne Verhaegen en Jelle Clijsters. Lore Vanclooster was daar de snelste bij de dames voor Jolien Vermeylen en haar zus Hanne Vanclooster.

Triatlonwedstrijden.be · Uitslag Hageland Powertriathlon 2016