Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbele zege in Europabeker
Nieuws

Dubbele zege in Europabeker

Charlotte Deldaele Simon De Cuyper Altafulla

Simon De Cuyper en Charlotte Deldaele hebben in de ETU Europabeker van Altafulla voor een unieke prestatie gezorgd. De twee Belgen mochten samen op het hoogste schavotje van het podium in Spanje. Charlotte had een perfecte wedstrijd bij de dames en won met overwicht. En Simon rondde een Europese topperiode af met een verdiende overwinning.

Na zijn ontgoochelende vierde plaats in Holten, waar hij in de laatste bocht nog op kop lag tijdens een spannende loopproef, en een derde podiumplaats in Estland vorige week was het in Spanje dan toch raak. Op de sprintafstand moest Le Rabbit opnieuw flink wat tijd toegeven op de betere zwemmers, maar hij kwam terug aansluiten na een sterke fietsproef om het dan af te maken in het lopen. Met een 15’17 bleef hij nipt uit de greep van thuisatleet Godoy. De Fransman Felix Duchampt werd derde. Simon werd in Spanje opnieuw vergezeld door Kjel De Hertog, die hem als een superknecht bijstond in het fietsen. Kjel werd uiteindelijk zelf nog 23ste.

Altafulla 2016 M

Charlotte Deldaele was blij dat Kjel en Simon mee naar Spanje trokken. Veel ondersteuning mogen de atleten in het Europabeker-circuit niet verwachten vanuit een federatie die in budgettair moeilijke tijden vooral focust op de World Triathlon Series (en met succes, getuige de knappe zesde plaats van Marten Van Riel zaterdag in Hamburg). Daarom is het des te mooier dat zowel Simon als Charlotte voor een positieve uitschieter zorgden in de zogenaamde “Mediterraanse kampioenschappen”. Het zijn niet de best bezette wedstrijden, maar het vergt nog altijd de juiste combinatie van talent, kracht en doorzettingsvermogen om een Europabeker te winnen.

Simon De Cuyper Altafulla

Nadat ze als zesde uit het water kwam, begon Charlotte aan een sterke fietsproef. Ondanks de overmacht aan Spaanse atletes volgde nadien nog een snel loopnummer waarin ze acht seconden uitliep op thuisatlete Sara Perez en Marta Sanchez.

Onze landgenoten kregen het dus niet cadeau, maar dat maakte hun overwinning er des te mooier op. “Na drie weken racen over heel Europa heb ik eindelijk die overwinning te pakken”, reageerde Simon. “Ik ben zeer blij met dit resultaat, zeker naast Charlotte Deldaele op het podium. Het was een zware wedstrijd met een woelige zwemproef, een zeer lastig fietsparcours en een pittige run in de hitte. Maar daar houd ik wel van… Over drie weken wordt de wereldbeker in Montreal mijn volgende wedstrijd. Bedankt aan Kjel De Hertog om mee rond te trekken en me uit de problemen te houden,” aldus Le Rabbit.

“Het lijkt er op dat zonder hoge verwachtingen starten, het beste werkt voor mij”, vertelde Charlotte. “Na eerder zilver en brons heb ik nu toch die eersten gouden medaille in het ETU-crircuit te pakken. Het was geweldig en ik voel me zo gelukkig nu, zeker met Simon De Cuyper naast me op het podium,” aldus Deldaele.

2016 Altafulla ETU Triathlon European Cup and Mediterranean Championships   Triathlon.org