Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Droomdebuut op de kwart
Nieuws

Droomdebuut op de kwart

Hanne De Vet Kapelle 2016 Jim
Hanne De Vet pakt haar eerste grote zege (foto: Jim De Sitter)

De 10de editie van de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos kreeg een bijzonder mooi verloop. Stijn Goris, winnaar van de eerste editie, kwam terug en won, maar niet zonder slag of stoot… met dank vooral aan een sterke Joris Buyl. Bij de vrouwen stond Hanne De Vet voor het eerst aan de start van een kwarttriatlon. En waar iedereen had verwacht dat Vetje door Joke Coysman opgepeuzeld zou worden in het fietsonderdeel, gaf ze geen duimbreed toe.

Hanne De Vet Kapelle

Hanne De Vet had een mooie voorsprong na het zwemonderdeel op Charlotte Verhaegen en Joke Coysman. Die nam de tweede plaats over in het fietsen maar de voorsprong van de 185-Sportoase-Vaillant atlete bleef constant ronde 2’30. In het lopen probeerde Madam 19 een versnelling in te zetten. Ze halveerde haar achterstand na twee ronden lopen. De twee kwamen bijna gelijktijdig de atletiekpiste op en zowel De Vet als Coysman gingen tot het uiterste.

Het was Hanne die haar allereerste kwarttriatlon van haar carrière won. Coysman werd op een handvol seconden tweede en Mieke Suys pakte de derde plaats voor een sterk lopende Vanessa Cuyvers.

Stijn Goris Kapelle 2016 Jim
Winst voor Stijn Goris (foto: Jim De Sitter)

Bij de mannen kwamen Joris Buyl en Stijn Goris samen als eersten uit het water. Buyl ging op de grote molen stevig te keer op de fiets en raapte een mooie voorsprong bij elkaar. “Het was wel even paniek in het fietsen, ja,” vertelde Stijn ons achteraf. “Joris reed bijzonder sterk en ik was er helemaal niet gerust in. Gelukkig kwam ik goed terug in het lopen.” Goris liep de tweede ronde voorbij Buyl. De XCD-atleet bleef nog even aanklampen, maar het was Goris die voor de derde keer de overwinning pakte in Kapelle. Buyl werd tweede en een sterke Kasper Lagae verzilverde zijn goede conditie met de derde plaats. Daan Pex had een goede wedstrijd en werd verdiend vierde. Thuisatleet Bruno Clerbout maakte zijn heroptreden in Kapelle. Bruce werd nog knap tiende!

Kapelle 2016

TriKa_Affiche