Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Krug out, Heemeryck weer op fiets
Nieuws

Krug out, Heemeryck weer op fiets

Nisraman finish 2016

Vlak voor de 5de manche van de Urban Tri Sports 3Series neemt de spanning bij de mannen alleen maar toe. Zondag laten de meeste klassementsmannen de Nisraman aan zich voorbijgaan en dat opent perspectieven voor de outsiders, zoals David De Grooff, Sylvain Denis en Rik Linssen, en de offroad-specialisten, zoals Yeray Luxem en Wouter Vander Mast. Bovenaan het klassement liggen momenteel twee toppers in de lappenmand. Alexis Krug blesseerde zich in Aarschot. Pieter Heemeryck zat ondertussen al weer een keer op de fiets.

Tot zijn valpartij in Brugge leek Pieter Heemeryck op weg naar de eindzege in de UrbanTriSports 3Series, maar een breuk in het dijbeen gooide roet in het eten. Iedereen die de Domo-Scott atleet kent, weet dat stilzitten niet zijn beste eigenschap is. En na een paar weken rust liet hij ons dit weekend al weten dat hij alweer op de fiets zit. “De breuk in de heup zit in het niet draagbare gedeelte dus alles wat geen pijn doet is toegestaan. Dus we kunnen weer opnieuw zwemmen en fietsen. Alleen voor het lopen moet ik nog twee weken wachten. Het fietsen viel mee. Voor een heupbreuk mag ik blijkbaar niet klagen,” aldus Pieter. Of hij voldoende hersteld zal zijn én in vorm voor de halve van Deinze en vooraal de finale in La Roche zal de komende weken moeten blijken.

Hetzelfde geldt voor Alexis Krug. De SMO-Specialized atleet lag vorige zondag aan kop in de Hageland Power triatlon in Aarschot met Adam Lambrechts en Willem Brems. Maar hij moest uit de wedstrijd stappen in het looponderdeel. “We waren met 3 voorop uit het water. Op de fiets kon ik een kleine voorsprong uitbouwen op Willem maar hij kon op het technische parcours het gat dichten. Later moest hij opgeven wegens een lekke band. Met een comfortabele voorsprong aan het lopen begonnen maar 3 km later stond ik stil met een stekende pijn in de kuit. Een spierscheur luidt het verdict. Echo wees uit dat er toch wat mis was maar door vochtophoping was een spierscheur moeilijk herkenbaar. Hopelijk komt het goed voor het BK in Eupen,” aldus Alexis.

Zondag dus geen Krug en Heemeryck aan de start in Nisramont, maar beide atleten hadden vooraf sowieso de Nisraman niet in hun planning opgenomen. Vooral de combinatie tussen een fietsproef op de weg en een pittige mountainbikeproef lijkt de meeste traditionele atleten af te schrikken. En dus ligt de weg open voor de specialisten van het offroad-werk. Yeray Luxem is topfavoriet. Hij kondigde bovendien deze week aan dat hij en Leen Leysen in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje. En dat kan hem nog extra moed geven voor zondag op één van zijn geliefkoosde parcoursen. Zijn ex-ploegmaat Wouter Vander Mast lag vorig weekend naast ons in het zwembad en hij gaf een bijzonder goede indruk. “De conditie is goed, al vrees ik dat ik nog wat achterstand heb in het lopen op de echte toppers. Maar ik kijk wel enorm uit naar de Nisraman,” aldus Wouter.

Nisraman barrage temperatuur 2016

Het water in de Barrage van Nisramont is 23 graden en dus wordt het een non-wetsuit swim zondag.

Sylvain Denis wordt mogelijk hun grootste concurrent voor eigen volk. David De Grooff testte vorig weekend met succes zijn trailrunning skills in de La Chouffetrail. En Rik Linssen deed het uitstekend in Geraardsbergen en zal zondag in het zwemmen en in het eerste fietsgedeelte op de racefiets het verschil moeten maken. We kijken ook uit naar Kevin Gideonse op het heuvelachtige parcours. Hij zette op de Muur in Geraardsbergen de beste klimtijd neer. Jaryd De Mooij, Arne Devliegher, Tom Van De Keere, Jerome Lafourte, Robin Schuermans en Donavan Leyn behoren tot de outsiders.

Bij de dames wordt het een Holland-België, met de Nederlandse dames in overtal. Danielle Riem, die er goed voor staat in het klassement, kan een gouden zaak doen voor de eindrangschikking. Met Sandra Wassink-Hitzert, Riikka Vreeswijk-Kelja, Trudy Veenstra en Dagmar Krijnen krijgt ze vooral concurrentie uit eigen land. Inge Roelandt is langs Belgische zijde de grote favoriete. En we kijken uit naar Paula IJzerman, de trailrunster die zondag eindelijk haar achternaam eens alle eer gaat aandoen 🙂