Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel met Europese zege naar Rio
Nieuws

Claire Michel met Europese zege naar Rio

Claire Michel Rotterdam foto Tom Verelst
Claire Michel loopt naar de zege in Rotterdam (foto: Tom Verelst)

In haar laatste wedstrijd voor Rio heeft Claire Michel zaterdagmiddag nog wat extra vertrouwen getankt. In de ETU European Cup van Rotterdam pakte ze de overwinning in de slotfase. Ze liep een handvol seconden sneller dan de Amerikaanse Kirsten Kasper. Die was als eerste beginnen lopen van de kopgroep waar ook Claire Michel, Sofie Hooghe en Kirsten Nuyes deel van uitmaakten.

De Belgische dames zaten niet helemaal voorin tijdens het zwemmen. Onder impuls van een sterke Sofie Hooghe kwam de achtervolgende groep in het fietsonderdeel in Rotterdam terug. Met acht doken ze de wissel in. Kirsten Kasper spurtte meteen weg uit de transition area. Claire Michel nam al snel de tweede plaats in en gunde de Amerikaanse nooit meer dan een paar seconden. In de slotfase zette Claire nog een stevige versnelling in. Ze ging vlot voorbij Kasper en pakte een verdiende overwinning. Dat zal haar ongetwijfeld veel vertrouwen geven voor de olympische triatlon in Rio over drie weken.

Claire Michel won in 1u01’16. Sofie Hooghe werd in 1u02’39 zevende. Kirsten Nuyes, die in de internationale wedstrijden voor Nederland uitkomt, werd achtste in 1u02’53. Valerie Barthelemy werd 25ste.