Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Derde keer zilver op Alpe d’Huez
Nieuws

Derde keer zilver op Alpe d’Huez

Alpe d Huez tria

Met de triatlon over de korte afstand zitten de vier dagen vol topsport bij Alpe d’Huez er op. En voor de derde keer op rij kregen we Belgisch zilver. Na Seppe Odeyn in de duatlon en Timothy Van Houtem in de LD-triatlon kregen we vrijdag alweer een superprestatie van Tim Van Hemel. Alleen de Australiër Dan Wilson was nog een klasse te sterk.

Tim liet zien dat hij echt wel in de wieg gelegd is voor het betere klimwerk, niet alleen op de fiets maar ook in het lopen. Van Hemel, ex-Europees kampioen duatlon bij de beloften, had voor zijn doen een zeer goede zwemproef en viel net naast de top-10 bij de zwemfinish. In de klim naar Alpe d’Huez ging het deze keer beter dan dinsdag tijdens de duatlon. Toen voelde hij nog de inspanningen van de Nisraman, waar hij vorige week nog tweede werd achter Yeray Luxem. Nu vond Van Hemel wel het goede ritme. Hij bleef dicht in de buurt van Koen Veramme, die het in zijn eerste wedstrijd na zijn gebrokken ribben in Roeselare bijzonder knap deed. TechnoKoentje reed de Alp zelfs 20″ sneller omhoog dan Van Hemel. Het zou hem de negende plaats opleveren.

Tim Van Hemel Lucas Van Deynze Alpe Huez

Tim Van Hemel had in de zware loopproef nog meer dan genoeg energie in de tank om een paar wereldsterren te remonteren. Zo moesten onder andere Andi Bocherer er aan geloven. En ook Herve Faure moest zijn meerdere erkennen in onze landgenoot. Dan Wilson won afgetekend na een superprestatie in 1u51’28. Tim Van Hemel was een hele mooie tweede in 1u55’07. Andi Bocherer werd 33″ later derde. Koen Veramme was negende in 1u57’57.

Ines Van Troyen Ine Couckuyt Huez

Ook bij de dames kregen we een straffe Belgische prestatie. Ine Couckuyt nestelde zich na een sterke zwemproef in de top-5. Ze verloor wat terrein tijdens de klim naar Alpe d’Huez, al reed ze in een nog altijd behoorlijk 1u03 naar boven. Maar in de loopproef maakte ze alsnog wat plaatsen goed om als zesde binnen te komen. De winst was voor de Nieuw-Zeelandse WTS-topper Andrea Hewitt in 2u01’10. De Franse Audrey Merle werd tweede en de derde plaats was voor de Spaanse Anna Noguera. Ine finishte in 2u20’13. Ines Van Troyen werd knap 11de. “Ik strandde op een paar seconden van de 10de. Jammer, want ik had graag top-10 gehaald hier,” aldus Ines.

Verder hadden we bij de mannen nog Lucas Van Deynze op plaats 23 en Joachim Wera op 41.

Alpe Huez kort 2016