Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glen Laurens neemt revanche in Herentals
Duathlon

Glen Laurens neemt revanche in Herentals

Glen Laurens Herentals 2016

Niet zoals verwacht Vincent Bierinckx, de winnaar van 2015, maar wel zijn grootste opponent Glen Laurens toonde zich vrijdag de beste in de derde editie van Herentals Duatlont. Bij de duo’s stond geen maat op Tomas Hendrickx en zijn fietserJeroen Tollebeek.

De duo-wedstrijd lag al na enkele honderden meters in een beslissende plooi wanneer Tomas Hendrickx was weggesneld van de rest van het 120-koppig deelnemersveld. Achter hem was het wel spannend, met aanvankelijk een mooie kopgroep met hardlopers als Vincent Bierinckx, Glen Laurens en Tom Van Rooy, aangevuld met duo-loper Pieter Van Dijck. Een half minuutje later kwamen Laurent Bierinckx, Tony Goossens, Rob Douwen en Alexander Picard de wisselzone in. Tom Van Rooy en Laurent Bierinckx kenden als mindere fietsers een terugslag.

De beste fietstijd werd in de achtergrond door Joni Geeraerts neergezet, maar vooraan in de wedstrijd beschikte Tony Goossens duidelijk over de betere fietsbenen. Hij snelde tot bij Bierinckx, Laurens en enkele duo’s naar de kop van de solo-wedstrijd, maar kon ondanks enkele demarrages geen afstand nemen van de betere lopers. In de afsluitende loopproef bleef het nog even spannend voor de zege toen Vincent Bierinckx gedurende twee van de drie ronden op enkele meters van Glen Laurens bleef hangen, maar de atleet van het Hulshoutste Domo-Scott Team had duidelijk het best gedoseerd en liep in de slotkilometer naar de overwinning. Bierinckx werd tweede, Alexander Picard mocht als derde mee op het podium. Goossens en Douwen vervolledigden de top vijf.

Bij de dames stond geen maat op Sandy Drouard. Zij won met bijna vier minuten voorsprong op Audrey Breur. In de uiterst spannende strijd voor de laatste podiumplaats was Ruth Vermeiren en fractie sneller dan Marissa Meijer.

In de duowedstrijd was er het overwicht voor Hendrickx-Tollebeeck. Zij werden op het podium geflankeerd door Pieter Van Dijck-Wim Veris en Frederik Swannet-Sven Luyten.

Verslag van Eddy Leysen. Meer verslagen vind je op zijn site rundutriatlon.be