Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4 Belgen in top-10 Ironman Maastricht
Nieuws

4 Belgen in top-10 Ironman Maastricht

Michael Van Cleven Maastricht
Michael Van Cleven leidt de kopgroep (foto: Ingo Kutsche)

De Belgische triatleten hebben zich getoond in hun thuiswedstrijd. De Ironman Maastricht liep tijdens het fietsen voor een groot deel over Belgisch grondgebied. En dat inspireerde veel Belgen (meer dan 250) om voluit te gaan. Diego Van Looy zette het beste resultaat neer met een vijfde plaats maar we vonden nog drie Belgen terug in de top-10, met daarbij ook sterke age grouper Frederik Waer.

Michael Van Cleven leek de hoofdrol op zich te gaan nemen door vlot mee te fietsen met de koplopers en zelfs in de aanval te gaan, tot het noodlot toesloeg. “In de laatste 20 kilometer trok ik alleen in de aanval, maar door een lekke band kon ik die niet doorzetten. Het fietsen ging nochtans super. Ik was niet te diep gegaan en reed gecontroleerd en kon toch het tempo vooraan goed bijbenen. Ik heb door een stressfractuur vier weken niet kunnen lopen en ik kreeg maar net groen licht om te starten. Daardoor wist ik dat het lopen moeilijk zou worden. Zeker in de laatste 10 km heb ik bij elk aid station even gewandeld. Dat ik uiteindelijk nog zevende word in deze omstandigheden, is niet slecht, maar ik ben ervan overtuigd dat ik in fysiek goede staat hier zeker had meegespeeld voor het podium,” aldus de West-Vlaamse ploeggenoot van Marino Vanhoenacker.

Van Cleven had tot halfweg de marathon zicht op de 4de plaats, maar moest eerst Erik-Simon Strijk voor zich dulden en dan kwam Diego Van Looy de plek van beste Belg nog opeisen. In een spannende eindfase was Strijk net iets sneller dan de 3MD-atleet. Van Looy, die tijdens de 180 km fietsen ook lek gereden was, kwam van de negende plaats in de wissel nog terug naar de vijfde plaats in een tijd van 8u55’05. Meteen goed voor zijn tweede top-10 in een Ironman dit seizoen. Van Cleven werd zevende in 9u06’42. Een tijdje achter hem (de verschillen waren erg groot) finishte Lucky Berlage op de achtste plaats in 9u15’17. Op de tiende plaats kregen we Frederik Waer, die als age grouper een topprestatie neerzette. Hij zwemt, fiets en loopt in een egaal zwart pak en valt daardoor misschien soms wat minder op, maar we zien hem heel constant presteren dit seizoen. Hij werd in 9u22 tweede overall bij de age groupers. Sam De Bruyn werd in dezelfde categorie (M30) derde met een knappe elfde plaats. Sam deed er 9u23’12 over.

Vooraan rekenden de Nederlanders op titelverdediger Bas Diederen en Mark Oude Bennink, maar het was de Braziliaan Igor Amorelli die de twee thuisatleten te snel af was. Amorelli won in 8u28’17. Oude Bennink werd tweede en Diederen derde.

Bij de vrouwen won Mary Beth Ellis met een megavoorsprong in een tijd van 9u24’42. De Spaanse Saleta Castro werd op bijna een halfuur tweede. Tineke van den Berg werd derde. Pascale Dries was de eerste Belgische dame op de 25ste plaats bij de vrouwen. Er stonden geen Belgische pro-vrouwen aan de start.

Bij de trio’s was er Belgische winst voor Solid Endurance, met Bert Jammaer als snelle slotloper. En dan was er nog de pech van Wouter Monchy, die ten val kwam door een kat en moest opgeven. In het ziekenhuis werd een barst in zijn sleutelbeen vastgesteld.

De komende dagen brengen we meer nieuws en foto’s van Maastricht.