Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Paradijselijke triatlon bij Lakeside in Knokke
Nieuws

Paradijselijke triatlon bij Lakeside in Knokke

12BO4 Lakeside Jansseune
Sfeervolle finish bij Lakeside Paradise (foto: Carine Jansseune)

Vrijdagavond waren we getuige van een unieke triatlon. Achter Sportoase Duinenwater in Knokke ligt het Lakeside waar aan de rechterzijde de watersporters een volledig geautomatiseerde baan hebben. Links was er ruimte voor de triatleten die in trio deelnamen aan de Lakeside Paradise Triatlon. Het was een waar succes, met het terras van de Lakeside Paradise als centraal punt, alle drie de disciplines op dezelfde lokatie, pompende beats van de DJ, enthousiaste atleten waarbij de ene de estafette-formule al iets ernstiger nam dan de andere… Het team van Bart, Benny en Nico won, maar dat was bijzaak.

Tussen de deelnemers troffen we een aantal bekende(re) atleten. In Knokke mochten Yves Depoorter en Sophie Van Biervliet natuurlijk niet ontbreken. Sophie won samen met Nina en Jan het familie-klassement. Ook Jean Boudin was van de partij, in een familieploeg. Zijn 74-jarige moeder Francoise zwom, waarna Jean Delodder op de mountainbike nog flink wat plaatsen goedmaakte.

De Kesel Van Hove Lakeside

De triatleten van 12BO4 hadden ook een sterke ploeg afgevaardigd, met Nick De Wannemaeker als zwemmer, Hans Van den Buverie als fietser en Benjamin Verlet als loper deden ze het uitstekend. Ze hielden het team van Bruno Clerbout, die kon rekenen op twee sterke Franstalige atleten, achter zich. Maar ze moesten wel het hoofd buigen voor het team van Bart Van Torre, Benny De Schrooder en Nico Viaene. Die wonnen de estafette-sprinttriatlon in 1u03’28. Sofie De Kesel, Katrien Schauvliege en Janne Van Hove waren de snelste dames.

Uitslag