Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet overlijdt met zicht op finish in Budapest
Nieuws

Triatleet overlijdt met zicht op finish in Budapest

Terwijl wij vanop afstand uitkeken naar de prestaties van Lore Vanclooster, Stefanie Lefevre, Thomas De Schutter en Michaël Schouwaerts, sloeg in de 70.3 Ironman van Budapest het noodlot toe voor een Slovaakse triatleet. De 70.3 Ironman is een triatlon over de halve afstand. Atleten moeten 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. In de allerlaatste meters van die halve marathon stortte de Slovaak Radovan Okrucky in elkaar.

Op een paar tientallen meters van de finish zakte Rado in elkaar. De nochtans goed getrainde atleet, ploegmaat en vriend van onze landgenoot Olivier Smekens (van 3athlon.be partner Mojid), werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis maar daar werd zijn overlijden vastgesteld. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een hartfalen. De wedstrijd werd zwaar gemaakt door de warmte, maar 31° is niet uitzonderlijk voor een getrainde triatleet.

“Duidelijk dat het ernstig was”

Toen Michaël Schouwaerts aan zijn looponderdeel bezig was, werd hij samen met een aantal andere atleten staande gehouden omdat het brugje, waar Rado lag, afgesloten werd om de hulpdiensten toe te laten. “We stonden er een tijdje stil omdat het loopparcours even volledig afgesloten werd. Ik zag zeker een 15-tal hulpverleners toekomen. Het was ons meteen duidelijk dat het ernstig was. De hulpdiensten waren in de weer met defibrilator en deden er alles aan. Toen ik na mijn volgende ronde er opnieuw passeerde en ze nog steeds met de reanimatie bezig waren, vreesde ik er al voor dat het niet goed zou aflopen. Toen ik vanochtend het nieuws op jullie site las, werd ik er enorm door geraakt. Heel jammer, zeker gezien het feit dat Budapest als kandidaat gastheer voor het WK in 2018, een uitstekende organisatie kende,” aldus Michaël.

Olivier Smekens nam zondag zelf deel aan de Ironman van Maastricht, met een zeer dubbel gevoel. Hij droeg na 11u02 zijn finish op aan Rado. We wensen hem en alle familie, vrienden en supporters van Rado veel sterkte toe.