Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
6 Belgische age group medailles in Maastricht
Nieuws

6 Belgische age group medailles in Maastricht

Eddy Rombouts run Maastricht Mario
Eddy Rombouts pakt de overwinning bij de M40 (foto: Mario Vanacker)

Zoals je gisteren in ons verslag al kon lezen, stonden er in Maastricht 252 Belgen aan de start. Naast de pro’s, die het collectief sterk deden, waren er ook een pak straffe age groupers aan het werk. Frederik Waer en Sam De Bruyn waren de snelsten maar grepen net naast de zege bij de M30. En bij de M40 was er de knappe overwinning van Eddy Rombouts. In totaal waren er zes medailles voor de Belgen in Maastricht. Hieronder een overzicht van de Belgen in de top-10 in hun Age Groups.

Bij de W25 zagen we een sterke Helene Vander Massen aan het werk. De Waalse ex-wielrenster bewees eerder dit seizoen al met een 4de plaats in de LD in Geraardsbergen dat ze sterk is op het langere werk. Ook in Maastricht kende ze een sterk fietsnummer en we zagen haar een goeie marathon lopen. In de slotfase kreeg ze het echter zwaar en werd ze nog gepasseerd door de Zweedse Sophie Berg. Die pakte de derde plaats met slechts 12 seconden voorsprong op Helene. Caroline Clijsters werd in dezelfde categorie 9de.

Annick VDKerckhove Maastricht Mario
Annick Van de Kerckhove (foto: Mario Vanacker)

Bij de W40 werd Pascale Dries vierde. Zij was de snelste van alle Belgische dames met een tijd van 11u12’03. Annick Vande Kerckhove, van het team van 3athlon.be partner Innerme van Dirk Baelus, werd in dezelfde AG achtste. Inge Coeck was de enige Belgische vrouw die op het podium mocht. Zij pakte in 11u14’39 de tweede plaats bij de W50. Ze kwam slechts drie minuten te kort om de Duitse Cornelia Roth te kloppen. Helaas voor Inge accepteerde de Duitse het enige slot voor Hawaii in deze categorie. Magdalena Vergauwen werd vijfde bij de W50.

Ramses Van Hoofstat fiets maastricht Mario
Ramses Van Hoofstat (foto: Mario Vanacker)

De jongste Belg aan de finish was zondag Stef Ghillebert. Hij werd 7de bij de M18. In de M25 deed Ramses Van Hoofstat het goed met een knappe vijfde plaats. Korneel Lagae werd 7de en Wouter Gryp finishte 8ste.

Frederik Waer fiets Maastricht Mario
Frederik Waer (foto: Mario Vanacker)

De M30 en de M35 categorieën waren sterk bezet, met heel wat Belgen in de top-10. Frederik Waer en Sam De Bruyn werden 2 en 3 bij de dertigers. Frederik zette een indrukwekkende tijd van 9u22’24 neer en werd daarmee 10de overall. Sam De Bruyn kwam na 9u23’12 over de finish. Pieter Duyck werd 7de en iets later kwam een compleet door het dak gaande Dirk Dexters binnengelopen. Raphale Villette werd tiende. Bij de M35 was er een tweede plaats voor Xavier Diepart. Tom Hellemans werd zevende en Samuel Putman tiende.

Tom Hellemans Maastricht fiets Mario
Tom Hellemans (foto: Mario Vanacker)

Maar dé grote blikvanger was Eddy Rombouts bij de M40. De veertiger van de Sterke Peer Triatlon Club moest in de slotfase nog alles uit de kast halen om naar de winst te lopen. Hij finishte in 9u35’38 en was daarmee exact tien seconden sneller dan de Nederlander Koen Overmars.

Johan Coulon fiets Maastricht Mario
Johan Coulon (foto: Mario Vanacker)

Bij de M45 pakte Chris Maes een 4de plaats. Patrick Indestege werd 8ste en Vincent Cottem 10de. Johan Coulon pakte een derde plaats bij de M50. Koen Baekelandt werd in dezelfde categorie 9de. Bij de M55 was er een zesde plaats voor Marc Verwimp. En Patrick Fecheyr-Lippens werd 5de bij de M60.

Patrick Indestege fiets Maastricht Mario
Patrick Indestege (foto: Mario Vanacker)