Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mama en papa winnen in Butgenbach
Multisports

Mama en papa winnen in Butgenbach

Christine Verdonck web Butgenbach

De comeback van Christine Verdonck heeft niet lang op zich laten wachten. De triatlete transfereerde vorig najaar van Trinity naar Atriac. Maar ze kwam voor haar nieuwe club nog niet in actie. Reden hiervoor was de geboorte van haar zoontje Tibo. Maar een goeie vier maanden na de geboorte stond ze in Butgenbach in de cross triatlon voor het eerst opnieuw aan de start. In haar comeback-wedstrijd pakte ze meteen de overwinning. Het werd een zege met een gouden randje want ook Wouter Vander Mast, de papa van Tibo stormde naar de zege.

“Dit weekend trok ik samen met Wouter en Tibo richting Butchenbach voor mijn allereerste wedstrijd, 4 maanden na de bevalling… Spannend hoor!” vertelt Christine.  “Met de tent een nachtje op de camping vlakbij de start.. Allemaal te regelen met een kleine baby. Verkennen was enkel bij Wouter aan de orde want onze kleine jongen kan natuurlijk nog niet alleen blijven. Na een mindere nacht door een woelende Wouter en een flink slapende Tibo moest alles goed gepland worden, maar met een start om 14 uur en een oppas onderweg was dit een makkie.

Wouter Vander Mast web Butgenbach

Dan de race… We kozen toch maar voor een offroadparcours aangezien de snelheid toch nog wat achterloopt, maar niet getreurd, het was zeker de moeite waard. Goede organisatie, mooi parcours en trouwe supporters aan de kant. Het resultaat van de wedstrijd maakte de dag compleet. Wouter en ik als eerste over de meet en vooral terug een eerste wedstrijdervaring opgedaan. En dit was enkel mogelijk dankzij de vele steun van familie, vrienden, de club, sponsors en vooral coach Bart Decru,” aldus een blije Christine.

Verdonck, 20ste overall, haalde het met groot verschil van Heike Zollig en Lynn Genius. Wouter Vander Mast klopte een week na zijn derde plaats in de Nisraman opnieuw Sylvain Denis, die in Nisramont nog vijfde werd. Mathieu Louis werd derde.

Butgenbach M 2016