Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Top-10 op ETU Cup in Tabor
Nieuws

Top-10 op ETU Cup in Tabor

Dries Matthys Tabor
Dries Matthys op weg naar de top-10 (foto: Accent-Tribe)

De Belgische juniores trokken dit weekend naar de ETU Junior Cup in Tabor. Hanne Peeters van Accent-Tribe gaf in de open wedstrijd om het Tsjechisch kampioenschap al het goede voorbeeld door de wedstrijd te winnen. Later op de dag zette Dries Matthys de kers op de taart door een top-10 te pakken in de Europabeker. Laura Swannet was de snelste Belgische dame.

Hanne Peeters Tabor
Hanne Peeters wint het Tsjechisch kampioenschap (foto: Accent-Tribe)

In het zwemonderdeel was het België boven bij de jongens. Tuur Lemmens was eerste uit het water en Simon Folens tweede. Stan Vandendriessche kwam alse 10de uit het water. De rest kwam met het grote pak in de wisselzone. Na enkele kilometers werd een grote kopgroep gevormd met daarin 5 van de 7 Belgen. Dries Matthys was de laatste om bij de kopgroep van ongeveer 35 man aan te sluiten. Jarno Cuypers en Elias Biesemans zaten in de achtervolgende groep.

In de kopgroep zaten de Belgen steeds goed vooraan maar reden weinig op kop. Het zou een nerveuze 20 km worden waarin het tempo niet hoog zou liggen maar er wel in snokken werd gereden. In de laatste kilometer lieten de belgen zich wat wegdrummen om de wissel in te gaan. Alleen Dries wist zich goed te positioneren en kwam als tweede de wissel in.

Juniores Tabor
De Belgische juniores in Tabor (foto: Mia Dobbeni)

Op het zware loopparcours namen alle Belgen een behouden start om zo op stoom te komen in de tweede van drie loopronden. Dries kon nog van plaats 14 na de eerste ronde opschuiven naar plaats 10 aan de finish en werd daarmee eerste Belg. Simon rukte nog sterk op van een 23ste naar een 12de plek en werd daarmee 10 seconden na zijn Accent Tribe ploegmaat tweede Belg. Stan werd 25ste, Joris Baslé 29ste en Elias rukte nog op naar de 40ste plaats na een goed loopnummer. Tuur finishte net achter hem als 41ste en Jarno werd 51ste.

Met dank aan Dries Matthys voor het uitgebreide verslag…

Tabor M 2016

Bij de meisjes stonden 4 Belgen van de 56 dames aan de start. Drie meisjes van KTT-Wilier-Zamaro en Kiara van Accent-Tribe. In het zwemmen kwam Kiara Lenaertz als eerste Belgische uit het water als 10de. Lone Meertens, Laura Swannet en Femke Kiekens kwamen iets verder uit het water. In het fietsen ging het net iets te snel voor Kiara. Ze reed dan de rest van de fietsproef in de tweede groep. De drie dames van KTT zaten in de derde fietsgroep.

Kiara Lenaertz Tabor
Kiara Lenaertz in Tabor (foto: Accent-Tribe)

In het lopen kon Kiara goed haar plaats redelijk vooraan haar fietsgroep behouden. Maar op het einde kwam Laura nog over haar vanuit de achtervolgende groep. Zij realiseerde de snelste looptijd en werd daarmee 14de. Net achter haar volgde Kiara op een 15de plaats. Lone werd 28ste en Femke werd 33ste.

Tabor F 2016