Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
CDK 2de in Europabeker Malmö
Nieuws

CDK 2de in Europabeker Malmö

CDK Malmo

Christophe De Keyser trad zaterdag in Malmö bijna in de voetsporen van Simon De Cuyper, Charlotte Deldaele en Claire Michel. Die pakten de afgelopen weken overwinningen in het ETU Europabeker-circuit. CDK was er in Zweden dichtbij, maar kwam een luttele acht seconden te kort tegen wereldtopper Justus Nieschlag. Bij de vrouwen zorgde Sofie Hooghe voor een mooie prestatie.

Christophe De Keyser had een ideale wedstrijd in Zweden. Hij kwam in de sprinttriatlon vooraan het pak uit het water en bleef op de fiets ook voorin. In een spannende slotfase ging het bijna gelijk op met de Duitser Justus Nieschlag, één van de vaste waarden voor Duitsland in de World Triathlon Series. Justus bleek net iets sneller op de 5 km. Met een 15’24 liep CDK naar een schitterende tweede plaats, op slechts acht seconden van winnaar Nieschlag. De Noor Gustav Iden, ook niet van de minsten, werd derde op 7 seconden van onze landgenoot. Arthur De Jaegher werd 46ste. Jonathan Wayaffe viel uit tijdens het fietsen.

Bij de vrouwen won Agnieszka Jerzyk voor eigen volk. De Poolse haalde het in 59’16 voor twee Canadese meisjes. Amelie Kretz werd tweede en Sarah-Anne Brault derde. Sofie Hooghe deed het uitstekend met een tiende plaats in 1u01’09.

2016 Malmö ETU Sprint Triathlon European Cup   Triathlon.org

Geen uitschieters op WK Universitairen

Elders in Europa werd er uitgekeken naar het jonge geweld op het WK voor universitairen. In het Zwitserse Nyon waren de verwachtingen niet erg hooggespannen bij de Belgische delegatie, maar stiekem hadden we toch gehoopt op een verrassing of een uitschieter. Maar die bleven achterwege, zeker na het uitvallen van Pierre Balty, vorige week nog aan de winst in Beerse. Dan maar rekenen op Ine Couckuyt, maar die verloor ruim vier minuten in het non-wetsuit zwemmen in een zeer woelig meer. Meer dan een 27ste plaats zat er dan ook niet in.

Bij de mannen was Noah Servais de beste Belg. Hij werd 19de. Emmanuel Lejeune pakte de 26ste plaats. De Brit Grant Sheldon bij de mannen en de Japanse Yuko Takahashi zijn de nieuwe wereldkampioenen.