Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem wint Xterra Polen
Multisports

Yeray Luxem wint Xterra Polen

Yeray Luxem Xterra

Hij was er al dikwijls dichtbij, maar dit weekend hees Yeray Luxem zich op gelijke hoogte van Kris Coddens. In Polen won Yeray na negen podiumplaatsen eindelijk zijn eerste Xterra World Cup race. Ook Coddens zelf deed het uitstekend. Hij werd derde na een pittige wedstrijd. Helena Erbanova, in juni nog winnares op de Citadel van Namen, pakte de zege bij de vrouwen.

Kris Coddens Xterra Poland

Door de warme temperaturen in Krakau moest de 1500 meter zwemmen zonder wetsuit afgelegd worden. De Belgen zijn daardoor meestal in het nadeel, maar Yeray en Kris wisten de schade te beperken. Yeray had een superdag en rukte op naar de eerste plaats. Hij won voor Mauricio Mendez. Kris Coddens werd derde.

Het fietsparcours was overigens spectaculair in Polen, zo bewees deze foto van Kris Coddens:

Krakau Xterra fietsparcours