Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische zege in sprtinttriatlon Eupen
Nieuws

Olympische zege in sprtinttriatlon Eupen

Atriac podium Eupen

Atriac Antwerpen heeft zijn stempel gedrukt op de sprinttriatlon van Eupen zaterdag. De Antwerpse club bezette vijf van de zes podiumplaatsen. Het meest opvallende was de overwinning van Katrien Verstuyft. De olympiër komt pas op 20 augustus in Rio in actie en besloot haar laatste voorbereiding af te werken met de clubstage van Atriac in de Ardennen. De winst in Eupen was daarbij de kers op de taart.

Katrien werd 16de overall. Ze domineerde de wedstrijd van de dames en won vlot in 1u10’58. Heidi Veramme moest meer dan vijf minuten later alles uit de kast halen om de Nederlandse Sophie Van der Most van de tweede plaats te houden. Heidi haalde het nipt in een felle sprint. Van der Most werd derde. Achter de Ferro Mosae atlete volgde nog een legertje Atriac’ers. Christine Verdonck werd vierde, Valerie Barthelemy vijfde, Heleen Adams zesde en de jonge Jolien Vermeylen werd zevende.

Bij de mannen bracht Atriac favorieten Sven Strijk, Tom Mets en Tim Van Hamme in stelling. Mets en Strijk zaten goed voorin na het zwemmen en gingen er samen vandoor in de lastige fietsproef. In het lopen toonde Tom Mets zich de sterkste. Sven Strijk werd tweede. Tim Van Hamme liep naar de derde plaats vlak voor de Nederlander Peter Res. Thomas De Vleeschouwer maakte het blauwbloezen-feestje compleet door als vierde Atriac’er in de top-vijf te finishen. Opmerkelijk was ook de zesde plaats van Bruno Clerbout. Tien jaar geleden kende hij zijn grote doorbraak door de halve triatlon van Eupen te winnen. Tien jaar later keerde Bruce terug, dit keer voor de promo… en voor de fun. Hij werd wel knap zesde en pakte de winst bij de masters. Generatiegenoot Cees Colijn werd zijn grootste tegenstander. De Nederlander werd tiende en pakte het zilver bij de masters.

Uitslagen