Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Cuyper in top-10 wereldbeker Montreal
Nieuws

De Cuyper in top-10 wereldbeker Montreal

Simon De Cuyper Montreal 2016

Simon De Cuyper heeft zondagnacht Belgische tijd zijn queeste naar ITU-punten verdergezet in de World Cup triatlon van Montreal. Het doel blijft om voldoende plaatsen te stijgen op de ranking om in aanmerking te komen voor deelname aan de Grand Final van de World Triathlon Series in Cozumel op 18 september. Met een knappe top-10 plaats komt Le Rabbit alweer wat dichter bij die doelstelling.

Wie dacht dat twee weken voor de olympische triatlon in Rio de World Cup van Montreal niet zo sterk bezet zou zijn, kwam bedrogen uit. Vier van de triatleten in de top-15 bij de mannen zien we op 18 augustus opnieuw aan het werk op de OS. Vooral de Noor Kristian Blummenfelt gaf zijn visitekaartje nogmaals af. Hij wordt zeker één van de outsiders in Rio. In Montreal was hij de snelste loper van de kopgroep. Kristian won in 57’29. Na de 750 meter zwemmen had Simon een achterstand van 40″ op de kop van de wedstrijd. Hij kwam in een achtervolgende groep terecht maar die bleef constant op een driekwart minuut hangen van de leiders. In de 5 km lopen liep Simon sterk en samen met nog 3 achtervolgers, waarbij onder andere de Braziliaanse olympiër Sclebin, raapte hij nog een deel van de kopgroep op. In een spannende strijd met vier atleten om plaats 7 kwam Simon uiteindelijk een handvol seconden te kort in de laatste rechte lijn. Hij werd tiende in 59’24.

Bij de vrouwen was Flora Duffy de opvallendste deelneemster. Zij is op 20 augustus één van de topfavorieten voor een olympische medaille in Rio. Ze won overtuigend in Montreal voor een andere olympiër in 1u03’00. Ashley Gentle werd tweede in 1u03’24.

2016 Montreal ITU Triathlon World Cup   Triathlon.org