Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Amber Rombaut
3quest

3quest: Amber Rombaut

Amber Rombaut Francoise Wellekens

Zonder doelen of dromen, zou het leven maar saai zijn

1. Dit jaar werkte je voor het eerst een kwarttriatlon af (op Lanzarote). Hoe beviel deze wedstrijd je en wat zijn je ambities/dromen op de lange termijn? Denk je eraan om ooit de stap te zetten naar het langere werk?

[dropcap]H[/dropcap]et is natuurlijk nog ver en er moet nog veel progressie gemaakt worden, maar ik zou heel graag naar de Olympische Spelen gaan. In 2014 deed ik al eens mee (Youth Olympic Games) en dat smaakt zeker naar meer. De 2e grote droom is voor mij vanzelfsprekend, ironmans doen en Ironman Hawaii halen. Triatlon is een echte passie voor mij en mijn sportcarrière zou niet volledig zijn zonder de moeder van alle triatlons meegedaan te hebben. Deze 2 races zijn heel hoog gegrepen en dat besef ik maar al te goed, maar ik ben een harde werker en zal er volledig voor gaan. Als je je geen doelen (of dromen) vooropstelt, dan heb je ook niets om naar te werken en dat zou het leven maar saai maken. 😉

Amber Rombaut Doornik kapot

2. Je mama (Francoise Wellekens) was (en is) ook heel sportief en wist enkele mooie resultaten neer te zetten. Naar welke prestatie kijk jij het meest op?

[dropcap]M[/dropcap]ijn mama is inderdaad mijn grote voorbeeld en ze heeft veel topprestaties kunnen neerzetten, dus het is moeilijk om er één uit te kiezen. Ze heeft onder andere 4 wereldtitels behaald, iets waar je niet naast kan kijken. Ook haar deelname aan 16 Ironmans maakt haar een rolmodel voor elke atleet denk ik.

Amber Francoise oude doos

Haar allermooiste prestatie vind ik de overall 2e plek in Ironman France Gerardmer, ze deed mee bij de age groupers maar stak er zelfs bovenuit bij de profs! Het feit dat ze nooit echt prof is geweest en haar beroep als arts altijd bleef combineren, siert haar. Zelf presteren op topniveau en tegelijkertijd de mensen helpen met haar kennis, is heel mooi.

3. Volgend jaar start je met universitaire studies, hoe zie jij de combinatie topsport en studeren?

[dropcap]I[/dropcap]k start volgend jaar inderdaad mijn universitaire studies in Gent, daar ben ik geboren en getogen. Het plan is om geneeskunde te studeren, het is een kinderdroom die ik niet uit mijn hoofd krijg :-) Topsport en studie is geen gemakkelijke combinatie, dat heb ik de laatste jaren ervaren, maar het is wel een mogelijkheid voor mij.

Amber Rombaut fiets Katrien Decru
Foto: Katrien Decru

De overgang zal ik wel voelen, maar ik heb in het humaniora altijd gekozen voor de moeilijkste richting (Grieks-wetenschappen-wiskunde), dus ik weet wel wat studeren is. De combinatie is tot nu toe altijd gelukt, dus met hard werken verwacht ik dat het me volgend jaar ook zal lukken.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

De volgende 3quest zou ik graag doorgeven aan Ruben De Gendt, ik had de volgende vragen in gedachten:

1. Niet zo lang geleden was je nog een toproeier, hoe ben je in de triatlonwereld beland?
2. Je bent bijna onmiddellijk begonnen met Ironman, terwijl de inspanningen in het roeien toch korter zijn. Was de aanpassing moeilijk of voelde je altijd al een betere aanleg voor lange afstand?
3. De selectie voor het WK 70.3 in Australië is binnen, wat zijn je ambities daar?