Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geldhof en Petralia heersen in Halle
Duathlon

Geldhof en Petralia heersen in Halle

Halle 2016 podium Ilse

De duatlon van Halle werd zondagmiddag een prooi voor Ilse Geldhof en Jan Petralia. De beide toppers maakten alweer het verschil in het fietsonderdeel. Ilse Geldhof kreeg nog wat concurrentie van ploeggenote Kim Nulens en Soetkin Vertenten. Bij de mannen waren er helaas weinig toppers aan de start buiten Jakke Petrol en de Fransman Julien Dequidt. Mogelijk heeft de nieuwe datum van de duatlon van Halle er mee te maken…

Vroeger was de duatlon van Halle één van de hoogtepunten van het seizoen. Deze viel altijd samen met de braderie van Sint-Rochus en werd op vrijdagavond gehouden. Sinds vorig jaar wordt de braderie helaas niet meer gehouden en met het verhuizen van vrijdag naar zondag heeft Halle mogelijk wat van zijn aantrekkingskracht verloren voor de topatleten, zeker door de drukke agenda in het halfoogst-weekend. Dat neemt niet weg dat er alsnog 210 atleten aan de start stonden.

Jan Petralia ging er in de eerste run meteen vandoor en kwam met kleine voorsprong op Dequidt in de wissel. Een dertigtal seconden later volgde een groep met een paar sterke fietsers, zoals Bert De Waele en Thibaut De Smet. Die zagen Petralia steeds verder weg rijden. Achter Jakke Petrol volgden drie Fransen, maar ook zij slaagden er niet in de kloof te overbruggen. Petralia won dan ook afgetekend in 1u08’04. Julien Dequidt werd tweede, Cyril Chambelland derde, Nicolas Baroucx vierde en Bert De Waele vijfde.

Bij de dames was Ilse Geldhof de grote favoriete. Samen met ploeggenote Kim Nulens liep ze een minuut uit op Soetkin Vertenten. Nulens moest in het fietsen de Belgische kampioene al snel laten gaan. Geldhof stoomde door naar alweer een vlotte overwinning. ETZ pakte ook de tweede plaats met Kim Nulens. En Soetkin Vertenten werd derde.

HALLE DUATHLON   Bibtiming