Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gaan Marten en Jelle geschiedenis schrijven?
Nieuws

Gaan Marten en Jelle geschiedenis schrijven?

Marten Van Riel Rio

Morgen is het zo ver! Vier jaar lang heeft het Belgian Olympic Triathlon Team naar Rio toegewerkt. Donderdag 18 augustus krijgen we de eerste apotheose met de mannenwedstrijd. Heel België kijkt uit naar Jelle Geens en vooral Marten Van Riel. Die heeft een berejaar achter de rug, maar ondanks die zesde plaats in de WTS in Hamburg is het donderdag in Rio eigenlijk weer vanaf scratch beginnen. Hetzelfde geldt voor Jelle Geens, de nummer 8 van de WTS Grand Final vorig jaar in Chicago. Beide Belgen beginnen morgen aan hun eerste Olympische Spelen.

De OS zijn voor België nu al succesvol. Hopen op nog meer eremetaal in de triatlons zou blijk geven van iets te veel optimisme. We mogen dromen van een olympisch diploma voor de twee Belgen, maar zelfs een top-20 zou al een succes zijn. Als Jelle en/of Marten beter doet dan een 27ste plaats, dan zorgen ze sowieso voor het beste Vlaamse resultaat ooit in de olympische triatlon bij de mannen. De vrouwen zouden beter moeten doen dan de vierde plaats van Kathleen Smet, maar dat lijkt ons een te zware opdracht voor Claire Michel en Katrien Verstuyft. Zij komen zaterdag in actie.

Onze man in Rio is Michaël Schouwaerts, van 3athlon.be partner Sportoase. Hij zal donderdag proberen een aantal updates uit Copacabana te brengen en tijdens de live-uitzending in Wuustwezel donderdag proberen we zelfs een paar keer een live-verbinding te leggen naar Michaël. Vandaag ging hij een kijkje nemen bij de parcoursverkenning, maar zag daar geen Marten Van Riel. Die liep hij later nog tegen het lijf. “Marten was er vandaag tijdens de parcoursverkenning niet bij. Hij heeft gisteren het parcours al gefietst. Opvallend was overigens dat de atleten als één blok de fietsronde aflegden, maar dat de Britten daar als ploeg achteraan kwamen, telkens op een paar meter.”

Volgens Michaël is Marten er helemaal klaar voor. “Toen ik Marten vandaag tegen het lijf liep, gaf hij mij een ontspannen indruk. Hij vertelde me dat hij er helemaal klaar voor is. Ik weet dat er in België wel wat vragen waren rond de late afreisdatum van de triatleten, maar ik heb met eigen ogen kunnen zien dat de trainingsmogelijkheden in Rio eigenlijk nihil zijn. Vooral fietsen is hier levensgevaarlijk, al wordt er wel alles gedaan om de veiligheid te bewaken. Voor de kust liggen twee fregatten, er cirkelen constant twee helikopters boven onze hoofden en er zijn duizenden soldaten in het straatbeeld. Het weer zit alvast mee. Voor donderdag verwachten ze een warme dag met lichte bewolking. Morgen wordt Copacabana overigens helemaal afgesloten voor de triatleten,” aldus Michaël.

Jelle Geens werd door de ITU naar voor geschoven als één van de mannen die op het fietsparcours van Rio (wat bijzonder pittig is) wel eens voor de verrassing zou kunnen zorgen. Ook Marten zien we in staat om wat te proberen tijdens de 40 km fietsen…

Marten zelf liet weten via facebook dat hij zich optrekt aan de successen van Team Belgium: “De laatste training zit er op! Morgen om 11 uur (16 uur Belgische tijd) is het tijd om te presteren! De andere Team Belgium atleten hebben mij alvast laten zien hoe het moet!! Let’s go for it!”

Ook Jelle lijkt er helemaal klaar voor:

Wij wensen Jelle en Marten alleszins heel veel succes toe morgen in hun eerste olympische triatlon. En we nodigen je bij deze ook met veel plezier uit om samen met 3athlon.be live naar de olympische triatlon te komen kijken in Wuustwezel.

MArten live Rio