Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van “Rio” wordt zesde!
Nieuws

Marten Van “Rio” wordt zesde!

Wat een knalprestatie! Marten Van Riel zorgt voor het beste Belgische resultaat ooit op de Olympische Spelen. Met een zesde plaats is het olympisch diploma en die gedroomde top-8 plaats een feit. “Wat een loopnummer van Marten. Helaas kwamen Murray en Pereira nog terug, maar die liepen echt te snel. Marten zat helemaal kapot, strompelde over de streep en ging dan helemaal neer. Maar wat een wedstrijd. We gaan zo dadelijk proberen om even tot bij hem te geraken,” aldus Michaël Schouwaerts van Sportoase in Rio.

Jelle Geens werd na een sterk loopnummer nog 38ste.

Halfweg het lopen gaat Alistair Brownlee er vandoor maar onze man in Rio heeft kippenvel van Marten Van Riel. “Ik ga hem vanaf nu Marten Van Rio noemen. Het ziet er nog altijd goed uit. Zijn kopje gaat nog altijd van links naar rechts. En dat is een goed teken. Luis ziet er een stuk minder fris uit. Mogelijk gaat Marten naar de meest ondankbare plaats, want Schoeman lijkt me erg stabiel te lopen. Maar wat een wedstrijd van Marten,” aldus Michaël.

De wissel! Marten Van Riel doet het uitstekend. Hij wisselde sterk en begon als vijfde te lopen, in het spoor van de favorieten.De Brownlees gaan er meteen vandoor, maar in de kopgroep zitten een paar lopers die Marten zeker moet aankunnen. Die top-8 zit er aan te komen. Komaan Marten. Hier in Wuustwezel werden ze al een eerste keer gek. Jelle Geens begint als 42ste te lopen.

Michaël meldde zich net vanuit Rio met minder goed nieuws over Jelle Geens “Jelle passeerde in de voorlaatste ronde nu op 4’18. Hij zit in een groepje van 18 maar dat gaat moeilijk worden. Marten leek me het ook even moeilijk te hebben. Hij begon aan de klim als eerste maar kwam als tiende boven. Maar als zijn kopje van links naar rechts schudt is dat meestal een goed teken. De Brownlees steken zich nu wat weg, maar opvallend hoeveel kopwerk de Zwitser Salvuisberg opknapt.”

“Jelle Geens doet het meeste werk bij zijn achtervolgende groep, maar hij zit ver”, liet Reinout Van Schuylenbergh weten.

Het ziet er voorlopig bijzonder goed uit voor Marten Van Riel in Rio. Hij maakt deel uit van de kopgroep van tien atleten waar de Brownlees er alles aan doen om het verschil met Mola en Murray zo groot mogelijk te maken. Ook Marten Van Riel doet (soms iets te) veel kopwerk. Met meer dan een minuut voorsprong verloopt het scenario perfect voor Marten.

Marten live Wuustwezel

Wij proberen de hele tijd live verslag te brengen van de olympische triatlon in Rio. Voorlopig ziet het er goed uit voor Marten Van Riel. Hij kwam als 13de uit het water. Jelle Geens zat in de derde groep op meer dan een minuut en zal aan een inhaalrace moeten beginnen. Ondertussen is de sfeer optimaal in Wuustwezel waar een 250-tal supporters de wedstrijd op groot scherm volgen. Vanuit Rio krijgen we van Michaël Schouwaerts te horen dat het bijzonder warm is.

“Het is meer dan 30 graden op dit moment. Marten gaf alvast een goeie indruk. Na een goed zwemnummer zag ik hem daarnet als zesde bovenkomen bij de eerste klim. Jelle Geens zat achteraan de grote tweede groep. Qua supporters begint het nu iets drukker te worden, maar niet te vergelijken met Londen. Ook nog niet al te veel landgenoten gespot.”