Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marc Herremans: “Gemikt op Tokio en nu al prijs”
Nieuws

Marc Herremans: “Gemikt op Tokio en nu al prijs”

Marc Herremans Marten Van Riel 2010
Marc Herremans in 2010 met Marten Van Riel toen hij al volop geloofde in Marten Van Rio 🙂

Ook Marc Herremans was in alle staten na de zesde plaats van zijn poulain Marten Van Riel. Marc heeft Marten Van Riel als jong talent altijd begeleid. Het laatste jaar werd Marten getraind door de internationale toptrainer Joel Filliol. Maar Marc bleef wel de mentor van Marten. En Marc genoot in eigen Wuustwezel tussen flink wat supporters van dé topprestatie van het jaar. “We hadden gemikt naar Tokio, maar geweldig dat hij het nu al doet in Rio.”

“Dit is inderdaad één van de mooiste triatlonprestaties ooit,” vertelt Marc. “Ik schat de 4de plaats van Kathleen Smet in Athene heel hoog in. Maar in de mannentriatlon hebben we nog nooit zo’n prestatie gehad. We hadden eigenlijk ons vizier gericht op Tokyo. Daar zou Marten goed moeten zijn, maar dat hij het hier in Rio al doet, is geweldig.” Over zijn eigen rol in het succes van Marten is hij bescheiden. “Het is vooral zelf Marten die het gedaan heeft. Dit is enorm. We gaan hier nog een stevig feestje bouwen.”