Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire en Katrien gaan voor top-15
Nieuws

Claire en Katrien gaan voor top-15

Claire Michel Rio

Vanmiddag krijgen we alweer een nieuw hoogtepunt in een tot nog toe boeiend triatlonjaar. Met Claire Michel en Katrien Verstuyft komen straks onze twee Belgische vrouwen in actie in de olympische triatlon in Rio. De lat is donderdag hoog gelegd door Marten Van Riel, maar de vrouwenrace is weer heel andere koek. Mogelijk biedt het fietsparcours extra kansen voor onze landgenotes in hun zoektocht naar een top-15.

De olympische triatlon is een heel ander verhaal dan World Triathlon Series. In Rio strijden alleen de 55 beste atletes en per land ontbreken er nog een paar toppers (denken we bijvoorbeeld maar aan Maaike Caelers bij Nederland). Daardoor biedt de fietsproef en de 8 klimmetjes meer perspectief voor de achtervolgsters. Claire en Katrien zullen zich moeten neerleggen bij het feit dat ze in het zwemmen niet met de kop mee uit het water zullen zijn. Maar als ze kunnen aansluiten in de buurt van bijvoorbeeld regerend olympisch kampioene Nicola Spirig, dan zit er wel wat in.

Spirig wordt door internationale kenners in één adem genoemd met topfavoriete Gwen Jorgensen op dit parcours, maar wij vrezen dat de Amerikaanse ook in Rio niet te stoppen zal zijn in het lopen. De enige die we in staat zien om haar te kloppen, is Flora Duffy. Die moet dan wel voldoende voorsprong zien te nemen op de fiets. En dus kan het een nerveuze fietsproef worden. Laten we hopen dat Claire en Katrien daarmee hun voordeel kunnen doen.

Fandorp bij Arenahal in Deurne

Katrien Versuyft Rio

Katrien is er alleszins klaar voor. “Platte banden, losgekomen helm, opengesprongen wetsuit, valpartijen, onderkoeling, dehydratatie, niet-verlengd profcontract, eenzame buitenlandse trips,… Voor deze wedstrijd heb ik de moed gevonden om te blijven doorbijten op de korte afstand. Tijd om te genieten van de race, dan zou de rest vanzelf moeten volgen,” aldus Katrien. Haar beste resultaat dit seizoen was de 10de plaats in de World Cup van Huatulco. In Hamburg werd ze in de WTS nog 26ste en ze trok naar Rio met een zege op zak in de sprinttriatlon van Eupen. Als je Katrien mee wil aanmoedigen, dan ben je vanmiddag welkom aan de Arenahal in Deurne. Haar club Atriac Antwerpen trekt daar dan een fandorp op. Wij proberen straks ook vanuit Deurne updates te brengen.

Claire Michel komt in haar beste vorm aan de start. Dat bewees ze een paar weken geleden met winst in de ETU Europabeker in Rotterdam. Niet meteen de grootste wedstrijd, maar wel goed voor het vertrouwen. In Chengdu pakte ze dit jaar zilver in de World Cup en in Stockholm was er een top-20 in de WTS (17de plaats). “Wat doe je als je eindelijk aangekomen bent bij de datum die je al maanden en jaren vooraf had omcirkeld in je kalender? Dan bijt je op je tanden, geef je alles en geniet je. Het was geen gemakkelijke weg om op de Olympische Spelen te geraken, maar ik voel dat ik er klaar voor ben,” aldus Claire. Opvallend feit: 40 jaar geleden stond de mama van Claire ook op de Olympische Spelen, als zwemster in Montreal.

Lees hier ook wat de twee Belgische dames te zeggen hadden bij Sporza:

Katrien Verstuyft Rio Sporza