Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Mets debuteert met zege in Deinze
Nieuws

Tom Mets debuteert met zege in Deinze

Tom Mets Deinze

Wat een prestatie van Tom Mets zondag op de Grote Markt van Deinze. In zijn allereerste triatlon over de halve afstand en nauwelijks zes dagen na zijn knappe zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon, won de Atriac-atleet overtuigend. In de slotmeters ging hij ook nog over de sterke Nederlandse Sandra Wassink-Hitzert om de 1.000 euro bonus te pakken in de battle of the sexes. Over een binnenkomer gesproken.

Het leek er sterk op dat Alexis Krug de halve triatlon van Deinze naar zijn hand zou zetten. Hij kwam met een kleine halve minuut voorsprong uit het water. Daan Maes en Niels Vandenbroele volgden verrassend als eerste achtervolgers. Daan kwam helaas ten val en moest met mechanische pech opgeven. Vandenbroele zou uiteindelijk achtste worden. David De Grooff en Tom Mets volgden op driekwart minuut. Zij maakten samen met Vandenbroele, de verrassende Waal Nicolas Sapieha en de nummer 2 van vorig jaar, Hannes Vandermoere, deel uit van een achtervolgende groep van 5.

Krug reed ondanks een valpartij drie minuten weg van de rest, maar in de slotronde moest hij het tempo laten zakken. Met nog 1’15 gingen eerst Vandermoere en dan Mets in de achtervolging. “Ik probeerde niet te veel risico’s te nemen. Ook in het fietsen bleef ik redelijk safe op voldoende afstand rijden. Ik wou zeker niet riskeren om een kaart te krijgen en rekende op mijn lopen. Dat ging vlot, al vroeg ik me wel af of ik voor het eerst in een halve triatlon dit tempo zou kunnen houden. Maar toen ik hoorde dat ik steeds dichterbij de eerste dame kwam, heb ik toch nog een tandje bijgestoken. Pas op een goeie 500 meter van de streep had ik haar te pakken,” aldus winnaar Tom Mets. Die was in zijn eerste halve triatlon sneller dan kersverse papa Hannes Vandermoere en David De Grooff. Alexis Krug moest ook nog de vierde plaats prijsgeven aan Bart Borghs.

Sandra Wassink Deinze

De mannen waren 38 minuten na de vrouwen van start gegaan in de battle of the sexes. Sandra Wassink-Hitzert volgde na 1900 meter zwemmen in het spoor van Deborah Van Gossum, maar de Nederlandse Hammer Nutrition-atlete ging er op de fiets meteen vandoor. Leen Vanden Daelen volgde op drie minuten, maar maakte elke ronde tijd goed. In de slotronde zakte het opzetstuur van Sandra helemaal naar beneden. Door dat mechanische defect wisselde Leen op 18 seconden. In de halve marathon stond er echter geen maat op Wassink-Hitzert. Zij won overtuigend en doet een gouden zaak in het klassement van de UrbanTriSports 3Series. Leen Vanden Daelen werd tweede en de Nederlandse Danielle Riem pakte haar eerste podiumplaats in de Series na een aantal 4de plaatsen. Charlotte Mensaert werd vierde voor Claudia Striekwold.

Deinze 2016