Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3peat van Amber Rombaut in Mr T in Gent
Nieuws

3peat van Amber Rombaut in Mr T in Gent

Podium MRT Gent 2016

Dankzij Amber Rombaut kunnen we de in het internationale triatlon populaire term 3peat een keer bovenhalen, de samentrekking tussen 3 (drie keer) en repeat (op herhaling). Amber won zondag een grotendeels uitgeregende Mr T triatlon voor het derde jaar op rij. Bij de mannen was er een mooie strijd tussen youngsters Jano Vanparrys en Mika Vekemans.

De weersvoorspellingen voor de 15de editie van de Mr T Sporta Triathlon Gent waren niet echt schitterend, maar toch lieten meer dan 1000 sportievelingen zich niet afschrikken. Slechts 81 van de 1235 ingeschreven deelnemers kwamen niet opdagen! De Just-for-fun’ers kregen het het hardst te verduren: door de weersomstandigheden moest hun start worden verlaat, waardoor ze een 20-tal minuten in de striemende regen stonden te wachten. Hoewel het weer niet veel beter werd, werkten ze allemaal de wedstrijd met de glimlach af. Hoedje af! Branko François won deze wedstrijd.

Bij de dames was Amber Rombaut na haar twee vorige overwinningen de favoriete. Ze maakte die rol meer dan waar door van bij de start de leiding te nemen en die niet meer af te staan. Mieke Suys wist voor de 2de plaats nog Lieselot Bossuyt af te houden.

MrT Gent 2016 V

Jano Vanparrys Gent

Jonas De Wachter was eerst uit het water in de herenwedstrijd. Hij werd van nabij gevolgd door Jano Vanparrys, Dennis Van Damme en Mika Vekemans. Tijdens het lopen werd Dennis Van Damme wat teruggeslagen, waardoor de 2 anderen het konden uitvechten voor de zege tijdens de afsluitende 5 km lopen. Uiteindelijk liep Jano Vanparrys als eerste over de finish in een tijd van 59’36” met 20” voorsprong op Mika Vekemans en 1’24” op
Jonas De Wachter.

MrT Gent 2016 M

De afsluitende team-relay was vooral een duel tussen de Sportambassadeurs en El loco’s. Ze begonnen met een klein verschil aan het lopen, maar de voorspong van El loco’s werd teniet gedaan. Daarna ging het gelijk op tot halverwege de derde en laatste loopronde. Dan had de “El loco” loper geen antwoord op de versnelling van de sportambassadeur. Het verschil aan de aankomst bedroeg uiteindelijk slechts 10”. Team Thunderbird #1 werd derde. “De meisjes” wonnen bij de vrouwenteams.

Met dank aan Tom Van Damme voor het artikel.