Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Schrijft kampioen bij juniores geschiedenis?
Nieuws

Schrijft kampioen bij juniores geschiedenis?

Yorben Verboven Vedette interview

Zaterdag staat er in Viersel veel op het spel. De Belgische jeugdkampioenschappen trekken meer dan 280 deelnemers aan, met in alle 4 categorieën alle toppers van de partij. Maar voor 1 triatleet kan Viersel het decor worden van een historische prestatie. Als Yorben Verboven zaterdag kampioen wordt, dan is dat de vierde jeugdcategorie waarin hij de titel zou pakken. De laatste tien jaar deed niemand hem dat voor en het zou wel eens een unicum kunnen zijn, maar daarvoor gaan onze uitslagen niet ver genoeg terug. Wij trokken naar Vedette Sport in Lier om de eerstejaars-junior te interviewen.

Yorben geeft meteen aan dat hij zich niet bewust was dat hij de eerste kan zijn in tien jaar die in alle jeugdcategorieën kampioen kan worden. “Als eerstejaars zal het niet simpel zijn om dit jaar kampioen te worden. Volgend jaar mogelijk wel, maar dit jaar is het deelnemersveld zeer sterk. Ik zal mijn best moeten doen, maar ik wil de strijd wel aangaan.” Hij doet het op een kwartiertje van zijn eigen thuis. “Het geeft altijd iets extra, iets meer. En in Viersel is er elk jaar veel sfeer. Dat helpt om net dat beetje meer te geven, wat je op een BK nodig hebt.”

Als belangrijkste concurrenten ziet hij onder andere de andere internationals. “Er zijn veel tegenstanders. Ik verwacht vooral Noah Servais. Ook Arnaud Mengal, Dries Matthys en eigen ploegmaat Jarne Verhaegen. Die laatste is niet echt concurrentie, want we zijn ploegmaats en ik heb ook graag dat hij wint. Of we een ploegentactiek hebben? Die is er, maar die ga ik je niet vertellen.”

Bekijk hieronder het volledige interview.

De kans dat Verboven de titel pakt, is realistisch te noemen, gezien zijn huidige goeie conditie. Maar als we de logica respecteren, dan pakt hij pas volgend jaar de driekleur. In 2015 werd hij kampioen bij de Jeugd A. In 2013 was hij de sterkste bij de Jeugd B en in 2011 pakte hij zijn eerste titel bij de Jeugd C. Dat deed hij dus elke keer als tweedejaars. De laatste die zo’n gelijkaardig parcours aflegde, is Thomas Jurgens. Die werd kampioen bij de juniores in 2010, bij de jeugd A in 2009 en bij de jeugd B in 2007. “Ik ben helaas pas bij de Jeugd B met triatlon begonnen. Ten tijde van de kampioenschappen bij de Jeugd C zette ik nog alles op het zwemmen,” aldus Thomas, die tegenwoordig als adviseur aan de slag is in de winkel van Vedette Sport in Lier.

Vedette Sport hoka 3athlon 660x85