Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach op zucht van stunt in Ironman Vichy
Nieuws

Tim Brydenbach op zucht van stunt in Ironman Vichy

Brydenbach vichy

Maandenlang had hij er naartoe geleefd en zondag zorgde Tim Brydenbach bijna voor een stunt. Nadat hij vorig jaar in de Ironman Maastricht al een vijfde plaats pakte, werd de drievoudige Belgische kampioen op de lange afstand schitterend tweede in een pittige Ironman Vichy. Bovendien was de Kempenaar de hele dag mee in strijd voor de overwinning tegen een sterke Harry Wiltshire, Ivan Risti en Andreas Niedrig. Hannes Cool deed het ook uitstekend.

Na de Ironman van Maastricht en die van Nice is Vichy zowat de nieuwe thuiswedstrijd van de Belgische lange-afstands-atleten. Heel wat landgenoten namen zowel zaterdag in de 70.3 over de halve afstand als zondag in de hele afstand in de Ironman de start.

Brydenbach zat ideaal geplaatst na de 4 km zwemmen. Hij kwam samen met Ivan Risti en Harry Wiltshire uit het water. De drie bleven lange tijd samen fietsen, tot Andreas Niedrig voorbijkwam en verder wegreed. Met een voorsprong van meer dan tien minuten leek de overwinning weggelegd voor Niedrig. Maar dan volgde de ene positiewissel na de andere. Brydenbach was de enige constante factor voorin. Eerst parkeerde Niedrig compleet. Risti liep het gat dicht en nam de leidersplaats over. Maar ook Ivan stond even verder geparkeerd. Tijd voor Brydenbach en Wiltshire om in de aanval te gaan. De Brit pakte een voorsprong van 2’30 op Brydenbach. Tim had nog een sterke laatste tien kilometer in de benen, kwam nog terug tot op 1’20 maar kwam te laat om helemaal te stunten.

Wiltshire won de Ironman Vichy in 8u17’14. Tim Brydenbach pakte meteen zijn eerste podiumplaats. Hij werd tweede in 8u18’34. Risti werd 1’24 later alsnog derde. Hannes Cool kwam na 8u27’54 als 7de binnen.

Maandag brengen we nog extra nieuws over de andere Belgen, met onder andere Vanessa Cuyvers die in de halve 10de werd overall en haar age group won.