Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goetstouwers en Coysman domineren in Viersel
Nieuws

Goetstouwers en Coysman domineren in Viersel

Viersel Stenn Goetstouwers

De slotdag van het triatlonweekend in Viersel leverde opnieuw twee schitterende wedstrijden op. In Viersel zorgt KTT al een paar jaar voor een redelijk unieke setting in België. In de voormiddag stonden er meer dan 80 vrouwen in een aparte wedstrijdreeks die samen startten met de masters. s’ Namiddags was het aan de heren senioren en beloften. Daar kregen we een pittige strijd tussen thuisatleet Adam Lambrechts en Stenn Goetstouwers. De Tank van Wuustwezel bleek de sterkste na een snelle wedstrijd. Bij de vrouwen was Madam 19 weer outstanding.

Joke Coysman Viersel 2016

Coysman volgde op korte achterstand van Maartje Emsens na de 1.000 meter zwemmen, maar pakte resoluut de leiding en liep al snel meer dan twee minuten uit op Mieke Suys. Die kreeg eerst Magali Buytaert achter zich aan, maar Karen Steurs had een sterk tweede wedstrijddeel en stormde nog naar de derde plaats. Suys behield haar tweede plaats maar Coysman won voor de zesde keer dit seizoen overtuigend. Bij de masters was Bruno Clerbout de sterkste voor Steven Scherpereel en Koen Meeus.

Viersel 2016 Adam Lambrechts

Bij de mannen kregen we een kopgroep van drie in het zwemmen. Adam Lambrechts, Tom Suetens en Stenn Goetstouwers begonnen samen aan het fietsen. Met de wind in de rug vlogen Lambrechts en Goetstouwers tegen meer dan 50 km per uur over het parcours. Samen kwamen ze in de wissel. Goetstouwers ging er meteen van door en liep 40 seconden uit op Lambrechts. De Tank pakte een verdiende zege twee weken na zijn 17de plaats op het EK 70.3 Ironman. Adam Lambrechts had de wedstrijd van zijn leven en pakte een mooie tweede plaats. Tom Suetens moest in de slotkilometer nog Ruben Geys voor zich dulden.