Charlene Ottevaere 8ste in IM Vichy, naar Hawaii

Charlene Ottevaere IM Vichy

Naast de tweede plaats van Tim Brydenbach en de zevende plaats van Hannes Cool bij de profs, waarover we u gisteren al berichtten, was er ook een topprestatie bij de vrouwen. SMO-Specialized atlete Charlene Ottevaere kwam als age grouper aan de start en zette bij de niet-profs de beste tijd neer. Met 9u50’22 werd ze knap achtste overall. Daarmee is ze de eerste Belgische die een ticket verzilvert naar het WK 2017 in Hawaii. Hieronder geven we u een overzicht van de meest in het oog springende age groupers in Vichy, op de hele en de halve, en op de 70.3 Ironman van Zell-am-See.

Sterke marathon op IM Vichy

Bij de M25 miste Brent Patteeuw de derde plaats met slechts anderhalve minuut. Brent werd vierde in 9u04’47. Bij de M30 werd Guillaume Montoisy derde in 8u57’48. Hij was Bart De Vrieze (die zijn ticket voor Hawaii 2017 wel pakte) net te vlug af. Die werd ook sub-9 uur vierde in 8u59’36. Bij de M40 mocht Koen Van Rie naar het podium. Danzij een marathon onder 3 uur (2u59’37) finishte hij derde in 9u06’34. Robert Leper stormde dan weer naar een vijfde plaats bij de M60 in 11u35’25. Fabienne Garitte werd derde bij de F55 in 12u38’50.

BRTC boven op 70.3 Vichy

De 70.3 Ironman van Vichy was zaterdag een age group only race. De winst ging naar de Brit Richard Ebbage. Met een zesde plaats was Boris Rolin de snelste Belg. Hij werd derde in zijn age group. De Nederlandse Leanne Fanoy, die op Aruba woont, won de vrouwenrace. Daarin deed Vanessa Cuyvers het uitstekend. De kopvrouw van een grote delegatie van de Brasschaatse Triatlon Club werd tiende en pakte daarmee de overwinning bij de F35. Silke Baumer kwam vlak achter ploegmaat Vanessa binnen. Zij werd 5de bij de F25.

Ook Francis Fouss won zijn age group op de halve van Vichy. Hij was de beste bij de M35. In dezelfde categorie werd Bart Vantorre vierde. Stefaan Kerkhof en Karl Dossche werden 4de en 5de bij de M50. Eddy De Bels deed nog beter bij de M55. Hij pakte de tweede plaats. Nancy Obreno en Patricia De Vos werden 4de en 5de bij de F50. In die categorie pakte Ana Bertona het brons.

Triple Winst in Zell-am-See

Naast de winst bij de profs van Marino Vanhoenacker werd het in de 70.3 Ironman van Zell-am-See nog een Belgisch feestje. Benjamin Schmetz won de M18 age group. Hans Moonen was tweede in de M30 categorie. En bij de M35 was Kevin Van Oevelen de sterkste met een tiende tijd en de overall dagzege bij de niet-profs.