Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft niet, De Cuyper wel in Grand Final
Marten Van Riel op kop in Rio (foto: ITU/Delly Carr)
Nieuws

Verstuyft niet, De Cuyper wel in Grand Final

Geraakt Marten Van Riel op tijd terug fit voor Cozumel? (foto: ITU/Delly Carr)
Geraakt de nummer 6 van de Spelen op tijd terug fit voor Cozumel? (foto: ITU/Delly Carr)

Simon De Cuyper pakte na het veroveren van de Belgische titel kwarttriatlon in Izegem meteen zijn koffers en trok naar Edmonton waar hij volgende week aan de ITU World Cup deelneemt. Hij had in één adem ook zijn ticket geboekt voor Cozumel, maar moest nog even bang afwachten of BTDF hem effectief zou selecteren voor de WTS Grand Final. Vandaag is de kogel definitief door de kerk. De Cuyper maakt deel uit van de 6-koppige Belgische delegatie. Daarbij geen Katrien Verstuyft, wel Marten Van Riel, die hopelijk tegen dan helemaal genezen is.

De nummer zes van de Olympische Spelen in Rio reisde vanuit Brazilië meteen door naar Edmonton, maar net als vele andere atleten werd Marten na de Spelen ziek. Hij keerde vanuit Canada zondag terug naar België om hier bij zijn familie weer aan te sterken. Alles wijst op een bronchitis. Hopelijk herstelt Marten snel en kan hij zich alsnog opladen voor de Grand Final van de World Triathlon Series. Cozumel in Mexico is dit jaar het decor van het wereldkampioenschap. De WTS-elites betwisten er hun Grand Final. Bij de mannen komen Jelle Geens, Simon De Cuyper en dus hopelijk ook Marten Van Riel aan de start.

Alleen Claire Michel

Claire en Katrien bij de start van de olympische triatlon in Rio (foto: ITU/Delly Carr)
Claire en Katrien bij de start van de olympische triatlon in Rio (foto: ITU/Delly Carr)

Bij de vrouwen geen Katrien Verstuyft in Cozumel. Na de mindere prestatie in Rio, waar ze naast de maag- en darmklachten ook last had van haar rug in het fietsonderdeel, wil ze eerst nagaan waar de klachten precies vandaan komen. Normaal start ze volgende week woensdag 7 september wel in de Zwintriatlon van Knokke. Claire Michel wil in Cozumel op zoek naar revanche voor de tegenvallende olympische triatlon. Dat zal in Cozumel zonder haar personal coach Reinout Van Schuylenbergh zijn. Die kondigde afgelopen week aan dat de samenwerking beëindigd is na de mindere prestatie in Rio.

De Keyser en Servais

Bij de juniores en de beloften hebben we slechts 1 deelnemer die naar Cozumel trekt. Christophe De Keyser heeft dit jaar een stap vooruit gezet, mocht al een keer proeven van WTS-niveau en mits een goeie fietsproef mogen we van CDK wel wat verwachten in Mexico. Bij de juniores trekt nationaal kampioen Noah Servais met vertrouwen naar Cozumel. Zaterdag pakte hij in tropische omstandigheden verdiend de titel bij de juniores in Viersel, ook al liep hij daar 5 km lang met veiligheidsspelden in zijn schoen (waarvan er eentje door zijn teen ging).Wil iemand Noah’s schoenen checken voor de start in Cozumel aub?

De gevolgen van de veiligheidsspelen in de schoen van Noah (foto: Johan Tack)
De gevolgen van de veiligheidsspelen in de schoen van Noah (foto: Johan Tack)

De wereldkampioenschappen beginnen op 13 september met het WK Aquathlon. Donderdag 15 september komt Christophe De Keyser in actie bij de beloften. Vrijdag 16 september moet Noah Servais bij de juniores aan de bak. De Grand Final bij de vrouwen, met Claire Michel, is op zaterdag 17 september. En Jelle Geens, Marten Van Riel en Simon De Cuyper duiken op zondag 18 september het water in bij de Grand Final van de mannen.