Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos: “Nog nooit zoveel aandacht gehad”
Nieuws

Sofie Goos: “Nog nooit zoveel aandacht gehad”

sofie-goos

Met een stralende glimlach liep ze haar laatste 10 km op een goedgevulde zeedijk in Knokke-Heist. De comeback van Sofie Goos leidde haar naar een knappe zesde plaats in een sterk bezette wedstrijd. “Maar toen ik hoorde dat Katrien Verstuyft net onder de twee uur binnenkwam, dacht ik wel: ‘dat is eerder een tijd die ik hier vroeger nog haalde’.” Maar ze kwam vooral om zich te amuseren en daarin slaagde ze erg goed.

Omringd door camera’s en fotografen begaf ze zich naar de wisselzone in Sluis. Goedgemutst, babbeltje slaan met ons, met Marc Herremans… Gewoon rustig haar fiets wegzetten, dat was er niet meteen bij. De comeback van La Goos was hét gespreksonderwerp van de dag, de pers besteedde met zijn allen meer aandacht aan Sofie alleen dan al de rest van de triatleten te samen… Ze leek er heel even van onder de indruk en dat vertelde ze ook na afloop.

“Ik werd vandaag vooruitgestuwd door het publiek. Ik heb in mijn carrière nog nooit zoveel aanmoedigingen gekregen. Iedereen langs de kant riep mijn naam. Langs de ene kant ben ik het publiek daar wel dankbaar voor, langs de andere kant hoop ik dat het volgend jaar weer wat gewoner is. Nu, zonder wat er gebeurd is, had ik hier normaal nooit gestaan, want dan had deze wedstrijd niet in mijn planning gepast. Dat is overigens mijn volgende grote doel: geen wedstrijden meer uit mijn planning moeten schrappen. Ik ben nog verre van top, maar het gevoel hier was beter dan op training. Dus ja, ik heb er van genoten.”

En wij hebben er vooral van genoten dat Sofie woensdagmiddag in Knokke-Heist weer triatlete was. Ze heeft er hard aan gewerkt, ze heeft nog een lange weg te gaan en ondertussen is ze tegen eigen wil en dank door wat haar overkwam, plots een BV geworden. Langs de ene kant mooi dat het publiek helemaal uit zijn dak gaat voor La Goos, langs de andere kant willen we haar, los van alle camera’s en media, gewoon weer keihard zien knallen als triatlete.

Sofie, goed gedaan meid!