Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft wint battle van Heemeryck in Knokke
Nieuws

Verstuyft wint battle van Heemeryck in Knokke

pieter-heemeryck-knokke-2016
Pieter Heemeryck (foto: Melissa Gillisjans)

De 18de Generali Zwintriatlon kreeg een indrukwekkend deelnemersveld aan de start. Helaas gaf de Braziliaanse militaire ploeg last minute verstek en bij de Russische ploeg bleef Bryukhankov achterwege, maar de volledige Belgische top was er wel en zo kregen we een aangename, spannende wedstrijd. Twee atleten staken er bovenuit en moesten uiteindelijk alleen met elkaar rekening houden. Pieter Heemeryck deed er alles aan om Katrien Verstuyft te kloppen en de extra bonus in de battle of the sexes mee naar huis te nemen, maar de Olympiër haalde haar gram en won voor het tweede jaar op rij de strijd overall.

Katrien had een sterk zwemnummer en kwam achter Charlotte Deldaele mee met de kopgroep van vijf uit het water in Sluis. Ook de Nederlandse Sarissa De Vries, Hanne De Vet en Sofie Hooghe zaten voorin. In een tweede groepje volgden onder andere Sara Van De Vel en de Heroptredende Sofie Goos. Op de fiets bouwde Verstuyft een stevige voorsprong uit en die vergrootte ze nog in een sterke loopproef. Ze won onder de 2 uur in een warm Knokke-Heist en bleef daarmee net iets meer dan een minuut voor Pieter Heemeryck. Sara Van De Vel pakte de tweede plaats, vlak achter haar finishte de Nederlandse kampioene halve triatlon Sarissa De Vries. Belgisch kampioene Sofie Hooghe werd vierde. Daarachter kregen we een mooie strijd met Lieselot Bossuyt en Sofie Goos. La Goos genoot, had een degelijke wedstrijd, maar moest de vijfde plaats laten aan Bossuyt.

Bij de mannen stond er geen maat op Pieter Heemeryck. Ook bij de mannen kregen we een kopgroep van vijf na 1000 meter zwemmen. Kjel De Hertog en Heemeryck gingen er op de fiets stevig tegenaan. Jelle Geens werd tot achtervolgen gedwongen en deed het niet onaardig, maar zag de uit de achtergrond oprukkende Bart Aernouts steeds dichterbij komen. Heemeryck liep zoals in zijn beste dagen, maar slaagde er net niet in om Verstuyft te remonteren. Achter hem hield De Hertog sterk stand. Kjel had zijn seizoen afgestemd op Knokke en dat was er aan te zien. In de laatste 500 meter werd hij nog voorbijgesneld door Jelle en Bart, die tweede en derde werden.

De Belgische militaire ploeg deed het collectief uitstekend, met vooral militaire kampioen Hans Moonen in een superdag. Ook Christopher Loose, PJ Penne, Lowie Dewitte en Bart Borghs zorgden voor een top-15 notering en een verdiende zege in de CISM-competitie.