Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Alles ligt nog open” – 4 toppers over finale in La Roche
Nieuws

“Alles ligt nog open” – 4 toppers over finale in La Roche

Urban trisports 3series Herderen full report on Vimeo

In de aanloop naar de finale van de UrbanTriSports 3Series in La Roche hebben wij van de triatleten eventjes bookmakers gemaakt. We vroegen namelijk aan de toppers van het klassement van het nieuwe regelmatigheidscriterium wie ze als eindwinnaar verwachten aanstaande zondag in het centrum van La Roche. Pieter Heemeryck krijgt daarbij de hoogste notering, maar lees vooral verder en leer welke afstanden de toppers gaan aanpakken en met welke tactiek ze de Reiger willen onttronen. Vandaag brengen we alvast de antwoorden van Pieter Heemeryck, Alexis Krug, Tom Mets en Stenn Goetstouwers…

Iedere atleet kreeg dezelfde vragen voorgelegd:

1. Wie wint de UrbanTriSports 3series bij de mannen?
2. Wie wint de UrbanTriSports 3series bij de vrouwen?
3. Wie worden 2 en 3?
4. Wat vond je tot nogtoe van de 3series?
5. Maak je volgend seizoen een doel van de series?
6. Doe je de lange of de korte afstand in La Roche en vanwaar die keuze?
7. Kies uit: “Aanvallen op de Haussire”, “De loopbenen sparen” of “Ik geef mijn tactiek absoluut niet prijs

Heemeryck: “Van Lierde en Vanhoenacker mogen ook eens meedoen”

Brugge 2016 Pieter Heemeryck swim

Heemeryck lijkt opnieuw in de vorm van zijn leven. De BK’s in Eupen en Izegem vielen nog tegen, zo kort na zijn dijbeenbreuk in Brugge. Maar woensdag liet hij in Knokke zien dat hij met recht en rede veel genoemd wordt als topfavoriet. We laten Pieter dan ook graag als eerste aan het woord.

Pieter, wie wint de UrbanTriSports 3Series 2016? “Ik had graag in Geraardsbergen reeds een optie genomen op eindwinst, maar daar heeft de heupbreuk anders over beslist. Nu ligt alles nog helemaal open. Ik weet momenteel niet wat ik waard ben. Na Eupen kende ik een terugval met een opgave op het BK in Izegem als trieste gevolg. Blijkbaar heeft de revalidatie toch heel wat energie gekost en ben ik veel te vroeg terug in competitie gekomen. Hierdoor heb ik het de laatste weken wat rustiger aan gedaan. Alexis Krug en Tom Mets zie ik als grootste concurrenten voor de eindwinst. Als Alexandra start bij de vrouwen, denk ik dat zij de eindwinst zal pakken. Wie 2 en 3 zullen worden, dat zal zondag moeten uitwijzen :-)”

“Het circuit is zeker een meerwaarde voor het Belgische triatlon. Het heeft op korte termijn heel wat uitstraling gecreëerd. Hopelijk blijft het circuit dan ook verder bestaan. Het zou wel leuk zijn, moesten onze grootste toppers op de lange afstand, zoals Van Lierde, Vanhoenacker en Aernouts ook eens aan de start staan. Voor volgend jaar zou ik het net hetzelfde doen als dit jaar: een aantal manches meepikken als het haalbaar is in combinatie met de internationale races.”

“In La Roche start ik zondag op de korte afstand. Mijn hoofddoel deze maand is de 70.3 Ironman van Lanzarote en dan zou de lange afstand wat te veel energie kosten. En mijn tactiek voor zondag? Ik ken het parcours niet, dus ik zal eerst maar proberen om recht te blijven. De verdere tactiek zal ik met onze kopman van de #JCH moeten bespreken :-)”

Alexis Krug: “Dodelijk als je te ver in het rood gaat”

Alexis Krug Brasschaat Johan Tack

Na zijn overwinning in l’Eau d’Heure heeft Alexis Krug zich ook bovenaan het klassement genesteld. Wat denkt hij ervan? “Pieter Heemeryck heeft met zijn 2 zeges de beste papieren om de eindzege binnen te halen. Op het BK 1/2 in Eupen heeft hij laten zien dat hij goed hersteld is van zijn val in Brugge en dat hij bergop over de beste fietsbenen beschikt. Voor de andere ereplaatsen ligt de strijd nog volledig open. Zowel Tom en Stenn als ikzelf staan zeer kort bij elkaar in de ranking met elk al 3 wedstrijden op de teller. Elk van ons zal tegen La Roche al een zwaar programma hebben afgewerkt met onder andere de zwintriatlon, 4 dagen voor de finale in La Roche. Misschien dat David De Grooff nog voor een verrassing zorgt. Momenteel steekt Sandra bij de dames er met kop en schouders boven uit. Met haar zege in Deinze heeft ze ook bewezen dat ze in vorm is. Anderzijds hebben Alex en Sara nog hun 3de wedstrijd te doen. Met 120% van de punten die te verdienen vallen, kan een zege in La Roche nog voor eindwinst in het klassement zorgen.”

“Wat ik van de UrbanTriSports 3Series vond? Een zeer fijne afwisseling van eerder “klassieke” triatlons met nieuwe formats waarbij de nadruk meer op het fietsen ligt. Ik wacht nog op een wedstrijd met focus op het zwemmen 😉 Naar organisatie valt ook weinig aan te merken. Een SMSje vooraf, grote borden aan de start met het parcours en de ranking geven blijk van professionalisme en tillen de sport naar een hoger niveau. Volgend jaar doe ik normaalgezien wel weer mee. Ik moet enkel zien hoe ik de wedstrijden kan passen in mijn kalender. De Bk’s, T3 series, UrbanTriSports klassement, dat worden veel wedstrijden en voor elke wedstrijd 100% fris aan de start komen, wordt dan een uitdaging.”

“Zondag doe ik de “korte” mee. De lange is voor mij net te zwaar, zeker met de finale van de T3 series in het achterhoofd. De tactiek kan ik natuurlijk niet prijsgeven ;-) Nee, het zal wat aanvoelen zijn hoe fris iedereen op de fiets zit na een zware wedstrijdweek. Met 2 beklimmingen van de Haussire kan het dodelijk zijn om net iets te diep in het rood te gaan. Ik denk dat dit soort wedstrijd nog individueler is dan een non-drafting op het vlakke en dat de sterkste atleet zal winnen.”

Tom Mets: “De Korte… Nee, de Lange… Of toch maar de Korte?”

Tom Mets Deinze

2016 is het jaar van Tom Mets, inclusief een sterk debuut in de halve triatlon van Deinze. “Pieter Heemeryck en Alexandra Tondeur winnen. Sandra Wassink-Hitzert en Stefanie Adam worden 2 en 3 bij de dames. En bij de heren hoop ik Alexis Krug te kloppen voor de tweede plaats. Ik vond de UrbanTriSports 3Series een mooi initatief om de beste triatleten op uiteenlopende en uitdagende parcoursen tegen elkaar te laten strijden. Reken daarbij ook een goede media coverage en een professionele uitstraling. Ik maak volgend jaar dan ook graag een doel van de 3Series.”

Tom laat niet in zijn kaarten kijken. “Wat ga ik doen zondag? De Korte… of nee de Lange… of toch de Korte? Jammer dat niet alle toppers tegen elkaar zullen strijden op dezelfde afstand, dat zou toch het idee moeten zijn van een grand final. Gezien het beperkte zwemmen, en zware fietsen was het ook een mooie kans om toppers van de lange afstand zoals Timothy en Sven te laten uitkomen tegen die van de korte afstand. Ik geef mijn tactiek absoluut niet prijs, maar het fietsen zal doorslaggevend zijn :-)”

Stenn Goetstouwers: “Als ik op de Haussire de benen heb…”

Viersel Stenn Goetstouwers

Ik vermoed dat Pieter voldoende hersteld zal zijn om de overwinning in het eindklassement te behalen. Bij de vrouwen hoop ik dat ploegmaat Stefanie Adam een stevige fietsproef neerzet en de overwinning in het eindklassement behaalt voor Sandra Wassink-hitzert :-) Bij de heren is het heel spannend voor de overige podiumplaatsen. Alexis Krug en Tom Mets hebben bewezen dat ze beiden in vorm zijn. Maar door het kortere zwemonderdeel ben ik geneigd om Tom op de 2e plaats te zetten.”
 
Dit regelmatigheidscriterium is me zeer goed bevallen! Alle wedstrijden waaraan ik deel nam, waren goed georganiseerd! Ook zijn er voor alle type atleten wedstrijden om aan deel te nemen. 2 kleine minpuntjes; Voor de finale in La Roche vind ik het wat jammer dat je kan kiezen uit 2 afstanden waardoor je de tegenstand zou kunnen ontlopen. Ook vind ik de Battle of de sexes prijzen wat hoog in vergelijking met de rest van het prijzengeld. Naar volgend jaar toe heb ik nog geen plannen gemaakt, maar ik vermoed dat ik het op dezelfde manier ga aanpakken zoals dit jaar. Herderen heb ik dit jaar mee gedaan als testwedstrijd en dat is heel goed meegevallen met een 3e plaats, en omdat de 111 Bilzen toch al op de planning stond, heb ik me ook nog ingeschreven voor Geraardsbergen en La Roche voor kans te maken op een goede ranking. Misschien dat ik volgend jaar Deinze nog wel mee doe als het in de planning past.”
 
Ik heb gekozen om de korte afstand te doen omdat La Roche 4 dagen na Knokke valt. Ook heb ik al wel wat wedstrijden gedaan waardoor de vermoeidheid stilaan begint te komen 🙂 En wat de tactiek betreft, als ik de benen heb, ga ik proberen op de fiets iets te forceren. Of dat op de Haussire het geval gaat zijn, weet ik niet ;-)”
Zaterdagochtend gaan we verder met de antwoorden van Tim Van Hemel, David De Grooff, Yeray Luxem en zaterdagmiddag laten we de dames aan het woord met Stefanie Adam, Sandra Wassink-Hitzert, Danielle Riem en Inge Roelandt.
Banner3series660laroche