Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Heemeryck, Mets en Krug” – Nog 3 mannen over La Roche
Nieuws

“Heemeryck, Mets en Krug” – Nog 3 mannen over La Roche

leaudheure podium mannen

Vanochtend gaan we verder met onze voorbeschouwingen op de finale van de UrbanTriSports 3Series in La Roche. Vandaag beantwoorden Tim Van Hemel, David De Grooff en Yeray Luxem ons vragenlijstje. We vroegen namelijk aan de toppers van het klassement van het nieuwe regelmatigheidscriterium wie ze als eindwinnaar verwachten aanstaande zondag in het centrum van La Roche. Pieter Heemeryck krijgt daarbij de hoogste notering, maar lees vooral verder en leer welke afstanden de toppers gaan aanpakken en met welke tactiek ze de Reiger willen onttronen.

Iedere atleet kreeg dezelfde vragen voorgelegd:

1. Wie wint de UrbanTriSports 3series bij de mannen?
2. Wie wint de UrbanTriSports 3series bij de vrouwen?
3. Wie worden 2 en 3?
4. Wat vond je tot nogtoe van de 3series?
5. Maak je volgend seizoen een doel van de series?
6. Doe je de lange of de korte afstand in La Roche en vanwaar die keuze?
7. Kies uit: “Aanvallen op de Haussire”, “De loopbenen sparen” of “Ik geef mijn tactiek absoluut niet prijs

Tim Van Hemel: “Tactiek, wat is dat?”

Tim Van Hemel Lucas Van Deynze Alpe Huez
Beginnen doen we met Tim Van Hemel. Die is al het hele seizoen top, zeker nadat hij na een paar tweede plaatsen eerder dit seizoen vorige week in Balen verdiend de winst pakte. Tim, wie wint er? “Pieter Heemeryck bij de mannen en onze Hollandse collega Sandra Wassink-Hitzert bij de vrouwen. Ik zie respectievelijk Tom Mets en Alexis Krug 2de en 3de worden.”
“Ik vond de UrbanTriSports 3Series een topreeks. Jammer dat ze niet allemaal in mijn planning pasten. Maar ik zag een goede set-up, een chill sfeertje en telkens een een heerlijk parcours. Indien het past in mijn plannen van 2017 kom ik zeker terug naar de 3Series, maar die plannen zijn nog niet volledig duidelijk. Zondag doe ik de korte afstand in La Roche. Waarom? Punten pakken, hé!” En hoe zit het met zijn tactiek? “Tactiek, wat is dat? Vlammen, en ik zie wel waar ik uit kom,” aldus Tim.

Yeray Luxem: “Als een tijdrit… maximaal gaan”

Yeray Luxem Xterra France

Yeray Luxem had een superseizoen in de Europese Xterra’s en in de UrbanTriSports 3Series zagen we hem dan ook alleen maar in de Nisraman aan het werk. Door zijn overwinning in Nisramont maakt ook hij een serieuze kans om dankzij een topresultaat in La Roche nog flink te stijgen in de top-10. “Ik vind het moeilijk voorspellen wie er wint, maar als Pieter Heemeryck start, dan is dat een evidente keuze. Voor 2 en 3 gaat het volgens mij tussen Tim Van Hemel, Tom Mets en Stenn Goetstouwers.”
“Voor een eerste keer vond ik de Series meer dan geslaagd. Of ik er volgend jaar een doel van maak, hangt af van de setup. Indien het weer om 3 wedstrijden gaat, haal ik het in 2017 waarschijnlijk wel. Het wordt wat afwachten met het vaderschap, maar het is een meer dan waarschijnlijke keuze om wat meer in België actief te zijn. Al blijft Xterra primeren. Zondag kies ik voor de korte afstand. De evidente tactiek voor mij is een sterk fietsnummer. Ik ga deze als een tijdrit opvatten en nagenoeg maximaal gaan. Vanuit de Xterra’s ben ik gewoon om met vermoeide benen te lopen. Ik weet dat dit me niet spectaculair veel trager gaat maken.”

David De Grooff: “De man met de hamer ontlopen”

David De Grooff Brasschaat Johan Tack

Afsluiten doen we bij de mannen met David De Grooff, die als enige van de toppers in alle wedstrijden startte van de UrbanTriSports 3Series. Voorlopig staat de Trinity-kopman op de 5de plaats. “Als top-3 bij de heren gok ik op Pieter Heemeryck op 1, gevolgd door Tom Mets en Alexis Krug. Bij de vrouwen: Alexandra Tondeur op 1, Stefanie Adam op 2 en Sandra Wassink-Hitzert op 3.”
“Ik vind de 3Series een tof concept met een leuke mix van lange en korte, vlakke tot zéér lastige en zelfs offroad wedstrijden. Fantastisch ook dat sommige atleten zich aan nieuwe uitdagingen wagen in de hoop een goeie zaak te doen voor de ranking. Kijk maar naar Tom Mets in Deinze of naar mezelf in de Nisraman. Volgend jaar zie je me zeker weer op de wedstrijden.”
“Ikzelf neem deel aan de lange wedstrijd omdat me dit nu eenmaal beter ligt. Mijn tactiek is even geniaal als simpel, zo snel mogelijk de finishlijn overschrijden 😜. Oorspronkelijk stond La Roche niet op de planning omdat ik net ervoor terug kom uit vakantie. Maar doordat niet alle voorgaande wedstrijden zijn verlopen zoals gehoopt, zag ik mezelf genoodzaakt om toch aan de start te verschijnen. De voorbereiding de laatste 3 weken is dus niet perfect geweest maar ik hoop nog te kunnen teren op de conditie van Deinze. Ik zal dus alleszins niet té gek van start gaan in de hoop de man met de hamer te ontlopen.”