Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Holland-België met Sandra en Stefanie – vrouwen finale La Roche
Nieuws

Holland-België met Sandra en Stefanie – vrouwen finale La Roche

Sandra Wassink Deinze

Ook bij de vrouwen verwachten we zondag in de finale van de UrbanTriSports 3Series in La Roche nog een pittige strijd. En ook hier vroegen we aan de topvrouwen van het klassement van het nieuwe regelmatigheidscriterium wie ze als eindwinnaar verwachten aanstaande zondag in het centrum van La Roche. Sandra Wassink-Hitzert en Stefanie Adam hebben de beste papieren, zeker nu Alexandra Tondeur afgemeld heeft. Zij focust volledig op het WK Ironman in Hawaii.

Iedere atleet kreeg dezelfde vragen voorgelegd:

1. Wie wint de UrbanTriSports 3series bij de mannen?
2. Wie wint de UrbanTriSports 3series bij de vrouwen?
3. Wie worden 2 en 3?
4. Wat vond je tot nogtoe van de 3series?
5. Maak je volgend seizoen een doel van de series?
6. Doe je de lange of de korte afstand in La Roche en vanwaar die keuze?
7. Kies uit: “Aanvallen op de Haussire”, “De loopbenen sparen” of “Ik geef mijn tactiek absoluut niet prijs

Sandra Wassink-Hitzert: “Gas op de lolly”

Brugge 2016 Sandra Wassink-Hitzert finish

We beginnen met de topfavoriete Sandra Wassink-Hitzert. Met haar overwinningen in de twee laatste manches, de Nisraman en de halve triatlon van Deinze, staat ze er het beste voor. Ze moet wel nog rekening houden met Stefanie Adam. Want als Stefanie wint in La Roche, moet Sandra minstens tweede zijn om de eindzege te pakken. “Ik hoop uiteraard dat ik ga winnen. Maar ik ben al heel blij dat het nu gaat zoals het gaat. Ik had niet verwacht nu aan de leiding te staan nadat ik na de eerste wedstrijd in de MRI lag en hierdoor maanden niet heb kunnen lopen. Degene die wellicht een goede tactische keuze heeft gemaakt bij deze laatste wedstrijd zie ik tweede en derde worden. En bij de mannen is Pieter Heemeryck de favoriet.”

“Ik heb enorm genoten van de afwisseling in wedstrijden en parcoursen van de UrbanTriSports 3Series. Of ik er volgend jaar opnieuw een doel van ga maken, dat kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Eerst dit seizoen afmaken en kijken hoe ik kom uit de IM Barcelona. Pas daarna worden de doelen voor volgend jaar bepaald, het is ook het jaar dat ik 40 word… ;-)”

“Zondag start ik in de korte afstand omdat ik na Deinze, vorige week de halve in Cologne en volgende week nog Ameland dit wel genoeg vind qua afstand. Of het tactisch een goede keuze is, weet ik niet, maar voor mijn hoofd en lichaam is het wel verstandiger met het oog op de Ironman Barcelona. Mijn tactiek wordt: heel hard zwemmen en daarna genieten van het mooie parcours. Bij de meiden van Tri-fa roepen we altijd “gas op de lolly” Kortom, alles maximaal! ;-)”

Stefanie Adam: “Nisraman op verlanglijstje”

Stefanie Adam BK Retie

Met het wegvallen van Alexandra Tondeur wordt Stefanie Adam dus de grootste uitdaagster van Sandra Wassink-Hitzert. Over de mannen is ze duidelijk: “Pieter Heemeryck wint natuurlijk. Bij de vrouwen is het moeilijker. Ik heb nog maar 2 tweede plaatsen, dus ik sta er in de top-3 het slechtste voor. Mijn fietsen is door een andere trainingsopbouw ook minder goed dit jaar, dus ik gok op Alexandra (toen Stefanie haar antwoorden instuurde, was nog niet bekend dat Alex zou afhaken – red.)”
“Ik vond de UrbanTriSports 3Series een leuk concept, met leuke wedstrijden. Ik heb er wel maar twee meegedaan, omdat ik met Alpe d’huez en de Embrunman andere doelen had. Volgend jaar ga je me wellicht meer zien in de series. In maart begin ik voor mijn studies aan een jaar voltijdse stage waardoor ik heel weinig vakantie ga hebben (wel veel weekendwerk en ook nachten). Ik ga dus in België blijven volgend jaar. De Nisraman staat al even op mijn verlanglijstje en ook Lacs de l’Eau d’Heure wil ik nog wel eens doen. Door het tijdsgebrek zal ik volgend jaar geen volledige afstand kunnen doen, zodat ik heel het seizoen wedstrijden in België kan doen en daar zullen er zeker een aantal van Sportevents bij zijn. In La Roche doe ik de lange, in een gooi naar het eindklassement. En ik kies als tactiek voor: de loopbenen sparen,” aldus de 185-Sportoase-Vaillant atlete.

Danielle Riem: “Nog 1 keer knallen”

danielle-riem

De meest regelmatige bij de dames is dit seizoen ongetwijfeld Danielle Riem. De Nederlandse finishte in haar 5 wedstrijden drie keer in de top-5, pakte een podium in Deinze en haar slechtste resultaat was een 8ste plaats in de Nisraman. Als we haar polsen naar favorieten, blijft ze echter op de vlakte. “Ik hoop op een spannende strijd bij de heren en de dames dus waag me maar niet aan een voorspelling wie er gaat winnen :-)”
“De series vond ik goed opgezet, heb behalve Bilzen alle wedstrijden gedaan.  Het paste goed in mijn periodisering doordat het eerst kortere afstanden waren en daarna langere. Iedere wedstrijd had weer iets anders: zwemmen in het zwembad in plaats van open water om er weer in te komen, de Muur met het stayeren, de klimmetjes en mooie omgeving in Lacs de l’Eau d’Heure en natuurlijk het mountainbiken en trailrunnen in de Nisraman. Wat ik jammer vind, is dat in la Roche ook de korte afstand telt voor het klassement. Dat maakt het klassement onoverzichtelijk en de tactiek om op het laatst te wisselen van afstand omdat de concurrentie dan minder is, vind ik ook minder.”
“Ik doe de lange afstand vooral omdat ik dat het leukst vind. Ik vind het fietsen in la Roche heel tof ook al is dat misschien niet mijn sterkste onderdeel. Lopen kan ik relatief beter. Toch is mijn tactiek niet om mijn benen te sparen maar om mijn energie goed te verdelen over alle onderdelen.  Ben benieuwd naar zondag,  heb er in ieder geval zin in om nog één keer te knallen! :-)”

Inge Roelandt: “Ik volgend jaar?”

La Roche 111 Stefanie Adam podium

Het mooie aan de drie resultaten van de UrbanTriSports 3Series is dat ook Inge Roelandt zondag nog een serieuze kans maakt op het podium, zeker na haar tweede plaats in de Nisraman. “Mijn pronostiek voor zondag is Tom Mets bij de mannen en Sandra bij de dames. Ik volgend jaar ?😉

“In verband met de organisatie mogen de atleten alvast niet klagen: voldoende bevoorradingen, super ambiance en (niet om te slijmen) beste speaker ever! Naar volgend jaar toe denk ik ook wel dat ik zal deelnemen en meedingen voor de prijzenpot. Ik heb dit jaar een aantal wedstrijden moeten skippen door het tijdstip (communies, feestjes,…)”

“Dit jaar doe ik, net zoals vorig jaar, de lange afstand in La Roche. Dit ligt me beter dan die kortere wedstrijden. Heb dit gemerkt in Geraardsbergen. De tempo’s die de eerste dames lopen, die zijn fenomenaal! En mijn tactiek voor zondag is: alles zetten op het fietsen en zorgen dat ik bij de top zit na het fietsen, zodat ik relaxed aan het lopen kan beginnen.”

Het belooft dus een knaller te gaan worden zondag. Om 11 u. starten de vrouwen op de lange afstand. Om 12u30 gaat de korte afstand van start. Op 3athlon.be vind je zondag al een uitgebreid verslag.

Banner3series660laroche

klassement-uts-v