Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Barry Schrooyen derde in halve Challenge Almere
Nieuws

Barry Schrooyen derde in halve Challenge Almere

almere-winkler

Bart Schrooyen gaat in oktober van start in het WK Ironman in Hawaii. Hij wilde nog een laatste prikkel opdoen in de halve Challenge van Almere. De halve afstand loopt parallel aan de Challenge Almere-Amsterdam, samen met Hawaii en Roth de oudste volledige triatlon ter wereld. Aan de hele nemen dit jaar helaas geen Belgische profs deel. En dus was het uitkijken naar onze toppers op de halve triatlon, met Bart Schrooyen en Wouter Wuilmus in een hoofdrol.

Barry Schrooyen is in volle voorbereiding op de Ironman van Hawaii. Dat verklaart meteen ook de lage wedstrijdfrequentie van de atleet uit de Noorderkempen. Maar waar hij dit jaar start, komt hij telkens sterk voor de dag. In Almere leek hij zelfs op weg naar een nieuwe stunt. Na zijn knappe zege vorig jaar in de halve triatlon van Leuven maakte hij zaterdagmiddag een tijd aanspraak op een Challenge-overwinning. De Duitser Benjamin Winkler, die in de 90 km fietsen voor de aanval had gekozen, overleefde maar ternauwernood de halve marathon. Schrooyen moest op de fiets ruim drie minuten toegeven op Winkler. Aan de finish bedroeg het verschil nog slechts anderhalve minuut, al moest hij de tweede plaats wel laten aan de ervaren Dave Rost. De derde plaats in Almere zal Barry allicht veel vertrouwen geven richting het WK Ironman over vier weken. Winkler won in 4u11’48. Dave Rost, winnaar in de M45 categorie, werd tweede in 4u12’47. Schrooyen werd in 4u13’19 derde.

Achter Bart werd Wouter Wuilmus vijfde in 4u16’32 na een indrukwekkende halve marathon. Wuilmus streed op de fiets in de Nederlandse Flevopolder ook al redelijk mee voorin, maar moest er in de slotfase nog even stevig de pees opleggen om nog een oprukkende landgenoot af te houden. Wim Van Linden naderde nog kort, maar moest vrede nemen met een mooie zevende plaats in 4u17’57. Wouter D’Haene (4u20’52) en Adje Siemons (4u22’38) deden het ook uitstekend.

Bij de vrouwen won de Nederlandse Leanne Fanoy in 4u26’19. Pleuni Hooijman en Tineke Van den Berg werden 2 en 3.

Op dit moment zijn de atleten van de volledige afstand net aan de marathon begonnen. Vooral 3MD-atleet Gijs Van Ranst en Frederik Waer (ook in de Ironman Maastricht al sterk bezig) doen het uitstekend en begonnen als tweede en vierde age grouper aan het lopen. 3athlon.be favoriet Joris Sels fietst in de laatste 30 km op een 37ste plaats.

Vanavond brengen we nog verdere updates over de volledige afstand.