Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en Adam pakken eindwinst in La Roche
Nieuws

Heemeryck en Adam pakken eindwinst in La Roche

la-roche-pieter-heemeryck

Pieter Heemeryck en Stefanie Adam zijn de eerste laureaten van de UrbanTriSports 3Series. Het nieuwe regelmatigheidscriterium over 7 manches kende een spannende finale in La Roche. Voor het eerst had de triatlon van La Roche start en finish in het centrum. Zowel in de lange als in de korte afstand waren er voor de winnaar 120 punten te verdienen en voor de start kregen we al een tactisch steekspel. Heemeryck koos voor de lange afstand en won die met overmacht.

Heemeryck kwam samen met Stenn Goetstouwers uit de Ourthe na 1600 meter zwemmen. In de 82 km fietsen liet De Reiger de Tank meteen achter zich. Goetstouwers geraakte op de Haussire niet tijdig in zijn fietsschoenen en moest Heemeryck meteen laten gaan. De voorsprong werd snel groter in de 82 km fietsen. Heemeryck was duidelijk de sterkste en ook in de afsluitende 16 km lopen gaf hij geen duimbreed toe. Hij won na Herderen en Bilzen zijn derde UrbanTriSports 3Series manche en pakte met het maximum der punten de eindzege in het klassement. Stenn Goetstouwers werd tweede en Sylvain Denis knokte zich naar een knappe derde plaats.

pieter-heemeryck-la-roche

Ondertussen had Yeray Luxem de korte afstand op zijn naam geschreven, na de Nisraman zijn tweede zege in de Series. De favorieten zaten allemaal dicht bij elkaar na het zwemmen. Atriac was in de meerderheid in de kopgroep van vier na 1 ronde met Koen Veramme en Tom Mets, samen met Yeray en Alexis Krug. Tim Van Hemel volgde solo in vijfde positie. Op de tweede klim van de Haussire ging Luxem alleen in de aanval en de achtervolgers kwamen niet meer terug. Luxem won overtuigend. In een langgerekte, spannende spurt klopte Alexis Krug uiteindelijk Tom Mets, wat de SMO-Specialized de tweede plaats in het eindklassement opleverde. Mets moest vrede nemen met de derde plaats. Van Hemel werd vijfde, maar zijn moment kwam iets later toen zijn Anouska Juez Ponce binnenkwam en hij haar prompt ten huwelijk vroeg. En ze zei ja.

Bij de vrouwen koos Sandra Wassink-Hitzert tactisch voor de korte afstand. Maar het was Marjolein Truyers die na een goeie zwemproeg de leiding in het fietsen overnam. Lieselot Bossuyt kwam echter snel terug en won na een snel loopnummer de korte afstand. In de eindspurt verloor Sandra Wassink-Hitzert nipt de strijd om de tweede plaats. Truyers werd tweede en Wassink-Hitzert derde.

start-la-roche

Daarna was het voor Sandra bang afwachten wat Stefanie Adam zou doen op de lange afstand. Want bij winst van de 185-Sportoase-Vaillant atlete zou de eindzege naar Adam gaan. Die had een goede zwemproef in het zog van Christine Verdonck. De Atriac-atlete moest Stefanie op de eerste beklimmingen laten gaan. Adam fietste zeven minuten weg, stond stil met krampen in de eerste loopronde, maar hield genoeg over om de lange afstand te winnen én de eindzege in de 3Series te pakken. Christine Verdonck werd tweede, Leen Vanden Daelen derde, goed voor het brons in de eindranking.

De mannen wonnen de laatste premies in de Battle of the Sexes. De triatlon van La Roche kende een mooi parcours, veel volk en een super ambiance.